Το Πρόγραμμα «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» θα παρουσιασθεί σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ. Το πρόγραμμα αφορά ιατρούς και νοσηλευτές κλινικών και κλινικών Εργαστηρίων.

Η παρουσίαση του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί on line από το Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ρεθύμνου, Ειδικό Παθολόγο, κ. Κώστα Μαλά, τον Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Γιώργο Νεοφώτιστο και τον Δ/ντή της Πληροφορικής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Γιώργο Μοσχοβάκη.

Η επίδειξη θα αφορά πραγματική επίσκεψη γιατρού από το αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ σε θάλαμο ασθενή στο Γ.Ν. Ρεθύμνου (σύνδεση ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. Ρεθύμνου). Κατά τη διάρκεια της επίδειξης του Προγράμματος θα γίνει κλινική εξέταση από το γιατρό που βρίσκεται στο ΠΑΓΝΗ σε ασθενή του Γ.Ν. Ρεθύμνου, θα δοθούν εντολές για εξετάσεις αλλά και για χορήγηση ή αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής στον ασθενή.

Θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική «συνομιλία» του γιατρού με την υπεύθυνη Προϊσταμένη της Κλινικής στο Ρέθυμνο, ενώ ο γιατρός θα πάρει και την απάντηση του εργαστηρίου σε επείγουσα εργαστηριακή εξέταση.

Πρόκειται για ένα Σύστημα Νοσοκομειακής Επικοινωνίας το οποίο ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης στον Παθολογικό Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με επιτυχή αποτελέσματα.

Το Πρόγραμμα θέτει σε εφαρμογή τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινή ιατρική πράξη και αποτελεί εργασία εθελοντικής προσφοράς του Δ/ντή Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ρεθύμνου κ. Κώστα Μαλά και του Δ/ντή Πληροφορικής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μοσχοβάκη, με μηδενικό κόστος εφαρμογής για το κράτος.

Μετά την παρουσίαση του Προγράμματος «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων και προτάσεων ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα τυχόν έχουν σημειωθεί κατά την πιλοτική εφαρμογή του, ενώ στόχος της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης είναι το Πρόγραμμα να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και να τεθεί στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook