Από το πρωί της Δευτέρας άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα, με την κίνηση στις εθνικές οδούς να παρουσιάζει σταδιακά αύξηση με αποκορύφωμα το απόγευμα της, όπου σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας, η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαΐου.

Ουρές, σχημάτιζαν για πολλές ώρες τα οχήματα μετά τα διόδια Καλαμακίου, όπου το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έχει σηκώσει τις μπάρες, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Αθηνών-Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 και 28 Απριλίου η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να γίνουν έργα εκβραχισμού. Η κυκλοφορία τις μέρες αυτές θα γίνεται από παρακαμπτήριους.

Μέτρα λαμβάνει η Τροχαία και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες όπως σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σχετικά με την έξοδο των Αθηναίων, σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε ο αριθμός των οχημάτων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook