Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν στα υπερφυσικά φαινόμενα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν στο υπερφυσικό. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 και το 2009 ήταν 40%.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov, ένα στα πέντε άτομα είχαν μία υπερφυσική εμπειρία.

To ενδιαφέρον στα φαντάσματα φαίνεται ότι έχει αυξηθεί, καθώς τηλεοπτικά σόου όπως το Most Haunted απολαμβάνουν μεγάλη δημοφιλία, ενώ έχουν αυξηθεί και οι «περίπατοι φαντασμάτων» σε... στοιχειωμένα σπίτια.

«Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι μία κοινωνία που έχει αντιμετωπίσει την οικονομική ανασφάλεια και κυριαρχείται από τις πληροφορίες και την τεχνολογία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο σε υπερφυσικά φαινόμενα, ενώ στο παρελθόν μπορεί να έβρισκαν καταφύγιο στη θρησκεία» αναφέρει ο Ντέιβ Γκρουπ, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημονικής Έρευνας Αφύσικων Φαινομένων (Αssap), για λογαριασμό της οποίας διεξήχθη η έρευνα.

Μπορεί όλο και περισσότεροι να πιστεύουν στα φαντάσματα, ωστόσο ο αριθμός των ατόμων που πιστεύουν στα UFO, μειώνεται. Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 39% πιστεύει στα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, ενώ το 2008 το ποσοστό ανερχόταν στο 52%.

Πέρυσι η Assap πραγματοποίησε συνέδριο όπου αποκάλυψε ότι οι υποθέσεις UFO που μελετούσε μειώθηκαν κατά 96% από το 1988.

Το 2009 το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έκλεισε τη μονάδα του για τα UFO, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι -μετά από 50 χρόνια παρακολούθησης- δεν βρέθηκαν «αποδείξεις» ότι τα UFO αποτελούν απειλή για τη Βρετανία.

in.gr