Με αφορμή το ξεκίνημά του στην παρουσίαση του «ΣΚΑΪ Magazino», που χαρακτηρίζεται από τον σταθμό ως το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ημέρας, ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε στο περιοδικό «Τηλέραμα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλευση του Σταμάτη Μαλέλη στον ΣΚΑΪ.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε όλοι μαζί», είπε ο παρουσιαστής, απαντώντας στο αν η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη ζώνη ήταν μια απόφαση που έλαβε πρώτος ο Σταμάτης Μαλέλης. «Αλλά ναι, ο Σταμάτης είχε την ιδέα πως αυτή την ώρα, στις 12, χρειάζεται κάτι να λέμε στο κόσμο, χρειάζεται εν ολίγοις το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ημέρας. Και το τολμήσαμε. Δίνουμε τη μάχη μας και, όπως δείχνει μέχρι στιγμής, τα πάμε καλά», είπε και συνέχισε: «Προτάθηκε κατευθείαν σε μένα και εγώ σε τέτοιες προκλήσεις-προσκλήσεις λέω πάντα "ναι". Βουτάω, κολυμπάω και όπου με βγάλει. Άλλωστε, πριν από πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1, για δελτίο ειδήσεων με πηγαίνανε αρχικά.

Μετά, όμως, υπήρξαν διαφωνίες και, για τιμωρία, με βάλανε στον Παπαδάκη» και εξήγησε τι γεύση που του άφησε η συνεργασία με τον παρουσιαστή: «Μόνο ένα μεγάλο "ευχαριστώ", τίποτε άλλο. Αλίμονο αν στεκόμουνα σε ακίδες. Η ζωή τραβάει μπροστά και κακό του κεφαλιού σου αν παραμένεις κολλημένος στο παρελθόν. Έπειτα, και ως δημοσιογράφος οφείλεις αφενός μεν να κοιτάς στο μέλλον, αφετέρου δε να δημιουργείς τη νέα γενιά. Γιατί δεν είναι φυσικό να έχεις στρογγυλοκαθίσει στην ίδια θέση 300 χρόνια και να μην λες ν' αφήσεις χώρο για κανέναν άλλον».

Για το αν έχει σκεφτεί ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική, δήλωσε: «Έχω δεχτεί κατά καιρούς πολλές προτάσεις, αλλά σε όλες απάντησα αρνητικά, γιατί δεν τα έχω καλά με το ψέμα. Εάν αλλάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα στην Ελλάδα, ίσως και να το δοκιμάσω. Όπως είναι όμως τώρα, δαγκωτό όχι».

Τέλος, για το πότε σκέφτεται να αποσυρθεί εξομολογήθηκε: «Ακούστε, εγώ θα το κάνω ξαφνικά. Χωρίς προειδοποίηση. Ένα ωραίο πρωί θα πάρω το καπελάκι μου και θα πω "παιδιά, γεια σας" και δε θα ξαναγυρίσω. Θα κάνω κάτι άλλο. Μπορείς ψαράς στη Σάμο, μπορεί κάτι άλλο που δεν φαντάζομαι καν τώρα. Γιατί κατά τη γνώμη μου η τηλεόραση είναι σαν τη ζωή: Τη "νοικιάζεις" για λίγο, χωρίς να ξέρεις την ημερομηνία... έξωσης».

protothema.gr