Σκηνές απόλυτης καταστροφής στην πολιτεία του Κολοράντο που μαστίζεται εδώ και ημέρες από καταστροφικές πλημμύρες, τις χειρότερες των τελευταίων ετών.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι, περιουσίες κατεστραμμένες, συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης και τεράστια προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής και δυσχεραίνουν το έργο των ομάδων διάσωσης.

Οι νεκροί επισήμως έχουν φτάσει τους πέντε, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς οι αρχές υπολογίζουν πως υπάρχουν περίπου 500 αγνοούμενοι.

«Είναι πιθανό θα υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες», δήλωσε στον Τύπο ο σερίφης της κομητείας Μπούλντερ αλλά «με τον στρατό των εθελοντών και τα αεροπορικά μέσα υποστήριξης των επιχειρήσεων ελπίζουμε να βρούμε όλους όσοι αγνοούνται».

Ενισχύσεις αναμένονται στην πολιτεία, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κολοράντο και έδωσε εντολή για την αποστολή περισσότερων διασωστών και τεχνικών μέσων για να ενισχύσουν τις τοπικές αρχές.

Τα συνεργεία διάσωσης αναμένεται να χρειαστούν αρκετές ημέρες προτού καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στις απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπλέον οι κατακλυσμιαίες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για «πολλές ημέρες ακόμη», προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.iefimerida.gr