Με ψυχραιμία, η Ανγκελα Μέρκελ αντιμέτωπισε, χτες, στην διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών στη Δρέσδη ένα απρόοπτο περιστατικό που για λίγα δευτερόλεπτα πάγωσε το χαμόγελο των παρευρισκομένων.
Ενα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι άρχισε να ίπταται στο χώρο όπου η σιδηρά κυρία της Γερμανίας, έχοντας στο πλευρό της στελέχη του κόμματός της, ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία της.
Το αεροπλανάκι , που είχε ενσωματωμένη κάμερα για να καταγράφει την προεκλογική της ομιλία, προσγειώθηκε μόλις δύο μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν η Γερμανίδα καγκελάριος κατόπιν εντολής της αστυνομίας. Ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου το προσγείωσε κι ένας σωματοφύλακας έσπευσε να το απομακρύνει από το χώρο για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το αεροπλανάκι, μεγέθους 40 εκατοστών, ανήκε σ\’ έναν 23χρονο άντρα, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να απογειώσει το τηλεκατευθυνόμενο προκειμένου να καταγράψει πλάνα από την προεκλογική συγκέντρωση της Μέρκελ. Κατά την ανάκρισή του από τους αστυνομικούς, παραδέχτηκε ότι ήθελε τις φωτογραφίες αυτές να τις πουλήσει για να μαζέψει χρήματα.
Τα γερμανικά ΜΜΕ έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στα πόδια της Μέρκελ θύμιζε τα καταδιωκτικά που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να παρακολουθούν ό,τι κινείται.
Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε δώσει την συγκατάθεσή της στην Ουάσινγκτον για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα Γερμανών πολιτών.
Η Ανγκελα Μέρκελ, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, αντιμετώπισε με χιούμορ το περιστατικό καθώς είναι σε καλή διάθεση αφού όλες οι δημοσκοπήσεις, λίγες ημέρες πριν την ημέρα της κάλπης (22 Σεπτεμβρίου), είναι με το μέρος της. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook