Έχει τις ρίζες της στην Κρήτη και τα κλαδιά της έχουν επεκταθεί με επιτυχία σε ένα ευρύτατο φάσμα έρευνας και νέων τεχνολογικών και εφαρμογών στο χώρο του internet.

Σ' αυτήν ανήκουν πασίγνωστες εφαρμογές, όπως το portal Pathfinder.gr και η υπηρεσία online αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών ΒestPrice.

Πρόκειται για την εταιρεία "Phaistos Networks A.E.", η οποία το 1997 άρχισε τα βήματά της στο χώρο της τεχνολογίας και σύντομα τα μετέτρεψε σε άλματα.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά την παραμονή του στην Κρήτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επέλεξε να επισκεφθεί την εταιρεία "Phaistos Networks A.E."

Ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, το Βουλευτή Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη, το Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Γιώργο Γιαννούση καθώς και ομάδα συνεργατών του.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν οι ιδρυτές της εταιρείας κ.κ. Δημήτρης Χατζηδάκης, Μάρκος Παπαδάκης και Γιώργος Παπαδάκης, οι οποίοι, αφού τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του, τον ξενάγησαν στα γραφεία της εταιρείας.

Κατά την ξενάγησή του, ο Υπουργός και το επιτελείο του γνώρισε το προσωπικό που στελεχώνει τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης και Υποστήριξης Πελατών/Πωλήσεων της εταιρείας, με τους οποίους και είχε μια σύντομη συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Phaistos Networks είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον Υπουργό την ιστορία και την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας (από το ξεκίνημά της το 1997 στις Μοίρες Ηρακλείου μέχρι σήμερα), αλλά και να του εκθέσουν το όραμά τους, τις προοπτικές και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Phaistos Networks Δ. Χατζηδάκης, τόνισε στον Υπουργό ότι η επίσκεψή του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της πολύχρονης προσπάθειας των εργαζομένων της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για στενή επαφή και συστράτευση φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την προώθηση και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, υπό την αρωγή του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιφέρειας, λόγοι για τους οποίους - όπως είπε - επίλεξε να επισκεφθεί τη Phaistos Networks και να γνωρίσει τους ανθρώπους της.

Σε σχετική δήλωση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Σήμερα, εδώ στην Κρήτη, βλέπουμε ασφαλώς και τα προβλήματα της κρίσης, της ύφεσης, της ρευστότητας, αλλά βλέπουμε και την Κρήτη που παλεύει και δεν το βάζει κάτω. Βλέπουμε την Κρήτη της καινοτομίας στην εταιρεία "Phaistos Networks" που επισκέφθηκα, βλέπουμε τη φωτεινή πλευρά της Κρήτης και της Ελλάδας."

H ιδιαιτέρως φιλική συνάντηση, ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση της Phaistos Networks προς τον Υπουργό να επισκεφθεί την έδρα της εταιρείας στις Μοίρες Ηρακλείου.

Το άνοιγμα των φτερών

Ξεκίνησε τη δραστηριότητάς της το 1997 ως ατομική επιχείρηση και πήρε τη σημερινή νομική της μορφή το Φεβρουάριο του 2000.

Ήταν μέλος του ομίλου εταιρειών του Δημοσιογραφικοί Οργανισμού Λαμπράκη (θυγατρική της ΔΟΛ Digital A.E.) μέχρι το Δεκέμβριο του 2010, όταν το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου πέρασε στου ιδρυτές της εταιρείας.

Στις Μοίρες Ηρακλείου, βρίσκονται οι Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες.

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, καθώς και το Εμπορικό της τμήμα στεγάζονται στο Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (STEP-C) του Ιδρύματος τεχνολογίας και Έρευνας στα Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο.

Από τον Οκτώβριο του 2012, γραφεία της εταιρείας λειτουργούν και στην Αθήνα.

Χρησιμοποιώντας την άριστη τεχνολογική κατάρτιση και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της, παράγει πρωτοπόρες δικτυακές λύσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στο χώρο της νέας οικονομίας, απευθυνόμενα τόσο στον τελικό χρήστη/καταναλωτή όσο και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Internet.

Μια γεύση από τις δικτυακές εφαρμογές που έχει αναπτύξει έως και σήμερα η Phaistos Networks Α.Ε.:


• Το portal Pathfinder.gr
• Η υπηρεσία online αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών ΒestPrice
• Η πλατφόρμα διαχείρισης/διανομής Online διαφημίσεων ADMAN
• H πλατφόρμα διενέργειας Online Ερευνών iProbe
• H πλατφόρμα δημιουργίας και υποστήριξης ψηφιακού περιεχομένου C|MAN

Η Phaistos Networks A.E. είναι μέλος του Interactive Advertising Bureau Hellas, του οργανισμού που ως αντικείμενο έχει τη σύσταση προτύπων, την πραγματοποίηση ερευνών και την εκπαίδευση για την ανάπτυξη της διαδραστικής διαφήμισης καθώς και της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ).