Η κινεζική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με πυρετώδης ρυθμούς προκαλώντας φόβους νομισματικής σύσφιξης και οδηγώντας σε αρνητικό έδαφος τους δείκτες της Wall Street αν και τα θετικά μάκρο στις ΗΠΑ συγκρατούν τις απώλειες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται παράλληλα στις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων που περιλαμβάνουν εταιρείες κολοσσούς όπως η Morgan Stanley, η UnitedHealth και η eBay.

Η κινεζική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με πυρετώδης ρυθμούς προκαλώντας φόβους νομισματικής σύσφιξης. Τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2010 ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με στόχο τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2010 ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών επαναφέροντας στο προσκήνιο τις εκτιμήσεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με στόχο τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων. Το κινεζικό ΑΕΠ σημείωσε άνοδο 9,8% το δ΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ για το σύνολο του έτους ή αύξηση ήταν 10,3%. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 9,2% για το δ΄ τρίμηνο και 10,1% για το σύνολο του έτους.

Ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 4,6% σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο, λίγο χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 4,7%. Θετικά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, ωστόσο δεν φαίνεται να βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook