Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 34χρονου στο Κερατσίνι από ακροδεξιό άτομο που δήλωσε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή (δείτε εδώ).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων, δήλωσε ότι \”η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, τη Χρυσή Αυγή\” και διαβεβαίωσε ότι το κράτος διαφυλάσσει την ασφάλεια των πολιτών.

Να αποκηρύξουμε όλοι μαζί τη βιαιότητα κάλεσε ο Ν.Δένδιας

Να συναποφασίσουμε αν θα ανεχθούμε συμπεριφορές του υποκόσμου στην πολιτική ζωή ή αν θα αποκηρύξουμε κάθε βιαιότητα κάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά την δολοφονία του 34χρονου από 45χρονο δράστη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ανήκει στον χώρο της Χρυσής Αυγής.

Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα πλαίσιο, κάλεσε ο κ. Δένδιας.

Ομόφωνα καταδίκασε η Βουλή τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Στο επίκεντρο συζήτησης στη Βουλή βρέθηκε την Τετάρτη το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή, διαμηνύοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες» διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επισήμανε πως «όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση». «Η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη» πρόσθεσε, τονίζοντας πως πρέπει «να παροτρύνουμε τη δικαιοσύνη πια να ενεργήσει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες και «να σαπίσουν στη φυλακή». «Η ανοχή στην Χρυσή Αυγή έφερε τον πρώτο νεκρό, τον Παύλο Φύσσα, στην Αμφιάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας που συμπράττουν η ΧΑ και ακροδεξιοί παρακρατικοί μηχανισμοί» δήλωσε, τονίζοντας πως «ο φασισμός θα απομονωθεί και θα συντριβεί με δημοκρατία, για τη δημοκρατία». Ζήτησε, επίσης, «να σταματήσει η ανοχή, η ατιμωρησία και οι τρομακτικές καθυστερήσεις τις δίκες μελών της Χρυσής Αυγής».

«Υπάρχει εύκολα υπόστρωμα για να αναπτυχθούν κάτω από διάφορους μανδύες συμμορίες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος καλώντας την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει και να φέρει νέο νομοθετικό πλαίσιο.

«Ακούμε τα τύμπανα που πλησιάζουν. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα ως επικινδυνότατα, για τη δημοκρατία» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος δηλώνοντας ότι «αγωνιούμε και επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

«Είχαμε ζητήσει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, αλλά η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

«Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπά εργατικές συνοικίες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τονίζοντας ότι «αποδεικνύουν ότι είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου» και ότι στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν.

Από την πλευρά του ο Ηλ. Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι «εκφράζω τη θλίψη και την καταδίκη της δολοφονίας, αλλά και την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται το γεγονός». Ισχυρίσθηκε ότι το κόμμα του «δεν έχει καμία σχέση» με το έγκλημα.

\”Οι πάντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη\”, τόνισε.

Ανακοινώσεις των κομμάτων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του σημερινού απεργιακού συλλαλητηρίου, μεταξύ άλλων τόνισε:

\”Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για ένα θλιβερό γεγονός που είχαμε χθες βράδυ σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου\”

\”Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής\”.

Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ΄ όλα δημοκρατική εγρήγορση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.

Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους.

Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει.

ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

\”Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών\”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το φονικό στην Αμφιάλη.

Σημειώνει ακόμη ότι \”μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.\” και προσθέτει ότι \”πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών\”.

ΔΗΜ.ΑΡ: Θεσμική \”ασφυξία\” της Χρυσής Αυγής, τώρα

Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της \”θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονία

\”Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook