Τελευταία ενημέρωση 14:46

Στον απόηχο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα απο έναν 45χρονο που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής και λόγω των σημερινών απεργιακών συλλαλητηρίων, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν υπο κλοιό τα γραφεία της Χ.Α. στην Κρήτη.

Στα Χανιά μετά το τέλος της πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα,πέτρες και πυροσβεστήρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Τζανακάκη.

Να σημειωθεί πως μέσα στον πυροσβεστήρα δεν υπήρχαν κάποια απο τα γνωστά υλικά πυρόσβεσης, αλλά άσπρη μπογιά την οποία εκτόξευσαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βλέπουν αφού βάφτηκαν άσπρα τα τζάμια απο τα κράνη, οι ασπίδες και όλος ο εξοπλισμός τους.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων, ενώ η οδός Τζανακάκη αποκλείστηκε απο αστυνομικές δυνάμεις.


Την ίδια ώρα οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις του νησιού, ήταν μαζικές και δυναμικές με επίκεντρο το θέμα της διαθεσιμότητας ειδικά στην Παιδεία.

Παρά του ότι σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά συλλαλητήρια και πορείες απο το ΠΑΜΕ και τους ΑΔΕΔΥ/Εργατικά Κέντρα, η συμμετοχή ήταν μεγάλη.Οι απεργοί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις διαθεσιμότητες/απολύσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συσκέψεις για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί πως στα Χανιά, η βασική πορεία της ΑΔΕΔΥ/ΕΚΧ "πέρασε" μπροστά απο τα γραφεία της Χ.Α. επι της οδού Τζανακάκη, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα.

Στις πορείες συμμετείχαν με ξεχωριστά "μπλοκ" και μαθητές, ενώ οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.