Συμμετέχουν στην επικείμενη συνάντηση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο στο. Το Ρέθυμνο των ανθρώπων και των μνημείων» και θέμα την Τοπική Ιστορία Ρεθύμνου τα μέλη της πρωτοβουλίας για την ανακατασκευή του βενετσιάνικου ρολογιού.

Στο πρόγραμμα συνεργάζονται Η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Γραφείο Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, το Λιμενικό Ταμείο, με την υποστήριξη του Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση θα είναι χωρισμένη σε 3 μέρη. Το 1ο μέρος θα περιλαμβάνει την ομιλία του ιστορικού κ. Κωστή Φραδέλλου με θέμα «Η ιστορία της ιστορίας». Το 2ο μέρος περιλαμβάνει την εισήγηση της κας. Νικολέττας Πύρρου με θέμα «Η μέτρηση του χρόνου στο Μεσαίωνα και το ρολόι του Ρεθύμνου».

Στα πλαίσια αυτής της εισήγησης, θα παρουσιαστεί για 1η φορά ενώπιον κοινού η βασική έρευνα, μετά και πρόσφατα ιστορικά στοιχεία που διαθέτουμε, καθώς και ως η τώρα πορεία της πρωτοβουλίας για την ανακατασκευή του βενετσιάνικου Ρολογιού στο Ρέθυμνο. Η παρουσίαση συνδυάζεται με σύντομη προβολή διαφανειών διάρκειας 15’.

Τέλος, το 3ο μέρος περιλαμβάνει την εισήγηση της αρχαιολόγου κας. Ειρήνης Γαβριλάκη με τίτλο «Παίζουμε ανασκαφή; Η έννοια της στρωματογραφίας στις ανασκαφές».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη του Πάσχα, 27 Απριλίου 2011 στο Σπίτι του Πολιτισμού (Εμμ. Βερνάδου 12, Παλιά Πόλη) και ώρα 18.00 – 21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χαρούμε να είστε μαζί μας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook