Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού \”ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ\” (www.Αetogiannis.gr) σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα του Σήφη Λιγοψυχάκη έχει αναλάβει, αφιλοκερδώς, την Τελετή Έναρξης του 2ου Διεθνούς Συμποσίου για τον Ελληνισμό η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 4.30 μμ στις αίθουσες του Επιμελητήριου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, www.ebeh.gr).

Παιδιά ντυμένα στα γαλανόλευκα, μικροί χορευτές και χορεύτριες με στεφάνια ελιάς και τα γεννήματα της κρητικής γης θα υποδεχτούν τους συνέδρους από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια τελετή γεμάτη από τις διαχρονικές παραδόσεις του Ελληνισμού.

Οι μεγαλύτεροι χορευτές του Ομίλου με τις αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας θα κερνούν τους παρευρισκόμενους όχι μόνο την παραδοσιακή τσικουδιά και τα μελοκάρυδα αλλά κυρίως το μουσικό και χορευτικό πολιτισμό του νησιού μας ο οποίος διατηρείται από τους νέους μας με σθένος στους αιώνες.

Επίσης θα ακουστούν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση τραγούδια και στίχοι γραμμένα ειδικά για τους στόχους του Συνεδρίου.

Εκτός από τον Σήφη Λιγοψυχάκη στη λύρα και στο τραγούδι θα εμφανιστούν οι Νίκος Αστυρακάκης και Αντώνης Χαριτάκης, στο λαγούτο και τραγούδι και ο Γιάννης Τρευλάκης στα κρουστά και στην ασκομαντούρα.

Η Τελετή Έναρξης θα ολοκληρωθεί το βράδυ στης ίδιας μέρας με περισσότερα παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα και δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο της Κρήτης.

Το 2ο Συμπόσιο για τον Ελληνισμό με τίτλο “Η τεχνολογία των Ελλήνων και η πορεία της στο χρόνο” θα πραγματοποιηθεί από 20-22 Σεπτεμβρίου 2013 και τελεί υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Το Συμπόσιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναφορές σε θέματα ιατρικής τεχνολογίας, πολεμικής τεχνολογίας, τεχνολογίας στην αρχιτεκτονική την αστρονομία την ναυπηγική, την τεχνολογία των επικοινωνιών, την μηχανολογία, την οικιακή και εργαστηριακή τεχνολογία κλπ.

Έχει ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες, φοιτητές αλλά και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της τεχνολογίας των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Περισσότερα στο www.symposiums.gr

Το Συμπόσιο διοργανώνει η «SYMPOSIUMS» ένας φορέας μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα που δημιουργήθηκε κυρίως για να προβάλλει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό αλλά και για την πραγματοποίηση γενικότερα κάθε είδους δράσεων που θα βοηθήσουν στην δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη.

Στους σκοπούς της περιλαμβάνεται:

· Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, του υλικού και πνευματικού πλούτου της Ελλάδας.

· Ανάπτυξη και προώθηση της επιστημονικής, τεχνολογικής, κοινωνιολογικής, επιχειρηματικής, οικονομικής και πολιτιστικής γνώσης όλων των μορφών και όλων των επιπέδων.

· Ανάπτυξη πολιτιστικού δικτύου δημιουργών στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

· Δημιουργία – θεσμική – τεχνοκρατική υποστήριξη χώρων πολιτισμού.

· Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας στην επικράτειά της αλλά και σε χώρες του εξωτερικού και όλων των μορφών του υλικού και πνευματικού πλούτου της.

· Ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης.

Το Σεπτέμβριο του 2012 διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Ελληνισμό με τίτλο: «Ας ξανασυστηθούμε: Είμαστε οι Έλληνες» – «Ο Έλλην άνθρωπος και η οικουμενική επιρροή του στην μεταμοντέρνα εποχή», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, με συμμετοχή πολλών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το όραμα στην κατεύθυνση αυτή είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες (και όχι μόνο) σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό ξανά τις ρίζες μας και να ξαναβρούμε τις χαμένες Ελληνικές αξίες και την Ελληνική μας ταυτότητα.

Στόχος είναι, πέρα από τον ανταλλαγή γνώσεων στα γνωστικά πεδία που άπτονται της θεματολογίας του Συμποσίου, η φιλοσοφική και νοητική προσέγγιση της δημιουργικής και έξω από συμβατικά πλαίσια σκέψης των αρχαίων Ελλήνων καθώς και η προσέλκυση στον τόπο μας ποιοτικού και συνεδριακού τουρισμού που αποτελεί ζήτημα ζωτικής ανάγκης σε μια εποχή που η οικονομική κρίση, και τα κάθε είδους αδιέξοδα μαστίζουν τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook