Υλικά

• 1 κιλό καλαμάρια
• ½ κιλό φρέσκα φασολάκια, πράσινα
• 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
• 4 μέτριες πατάτες, κομμένες στα 4 (με το φλούδι τους)
• 3 κ. σούπας γλυστρίδα, ψιλοκομμένη
• 200 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα ξεπλένουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 4.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια να σοταριστούν. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αφήνουμε να μαλακώσουν τα κρεμμύδια μέχρι να διαλυθούν. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τα φασολάκια και ένα ποτήρι νερό . Ανακινούμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα καλά αφήνοντας να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Παράλληλα προτηγανίζουμε τις πατάτες ξεχωριστά και τις προσθέτουμε στο φαγητό τα τελευταία 5 λεπτά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένη γλυστρίδα.