Με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης καταδικάζει την δολοφονία του Π. Φύσσα

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωσή της καταδικάζει την άνανδρη δολοφονία του Π. Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Η νεοναζιστική οργάνωση αποκαλύπτει καθημερινά το πραγματικό της πρόσωπο, έτσι, όσο και αν προσπαθεί με την προσχηματική φραστική καταδίκη και αποδοκιμασία του στελέχους της να αποφύγει τις αυταπόδεικτες ποινικές ευθύνες της ηγεσίας της, που όπλισε το χέρι του δράστη, δεν μπορεί να πετύχει το σκοπό της. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση.

Οι χιλιάδες Έλληνες πολίτες που οργισμένοι, αγανακτισμένοι και απελπισμένοι από την κρίση και τη διαχείρισή της ψήφισαν τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση για να τιμωρήσουν το πολιτικό μας σύστημα, ασφαλώς και δεν ευθύνονται, δεν ταυτίζονται και δεν υιοθετούν τις εγκληματικές δραστηριότητες της ηγεσίας και των άβουλων εκτελεστικών οργάνων της.

Τα κόμματα του συνταγματικού δημοκρατικού τόξου έχουν χρέος να εγκαταλείψουν τις στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις και να αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης την κρίση, η οποία σε συνδυασμό με τις τεχνητές εντάσεις και ακραίες συμπεριφορές ακόμη και πολιτικών αρχηγών εντός και εκτός Κοινοβουλίου, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων ακραίων συμπεριφορών.

Η βιαστική και πρόχειρη αυστηροποίηση του ποινικού νόμου, δεν αντιμετωπίζει το μείζον για τη δημοκρατία μας πρόβλημα, ίσως δε και να ρίχνει νερό στο μύλο της φασιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης.

Τα φαινόμενα αυτά αντιμετωπίζονται με μέτρα πολιτικής, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες θωράκισης της δημοκρατίας και των θεσμών της.