Με επιστολή του προς τη Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Σγουρός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) καλεί το εθνικιστικό κόμμα να μην παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει η ΕΝ.ΠΕ. αύριο Παρασκευή στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή είχε προσκληθεί να παραστεί στις εργασίες του αυριανού συνεδρίου της ΕΝ.ΠΕ.

Ωστόσο με αφορμή «τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις, τη δολοφονία ενός νέου, του 34χρονου Παύλου Φύσσα, και τη γενικευμένη περιφρόνηση της Χρυσής Αυγής προς τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς» ο κ. Σγουρός και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. απέστειλαν επιστολή προς τη Χρυσή Αυγή, ζητώντας από τους εκπροσώπους της να μην παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Όποιος δεν τους σέβεται χάνει αυτομάτως και το δικαίωμα να επικαλείται τους θεσμούς. Η Δημοκρατία γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο. Εδώ ρίζωσε και εδώ θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν θα την χαρίσουμε σε κανέναν. Άνθρωποι και κόμματα που την περιφρονούν είναι ανεπιθύμητοι στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος».

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χ.Α

"Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, καταδικάζει την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν τέτοια γεγονότα, ενώ εντείνουν την ανασφάλεια, την ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες καθώς αποδεικνύεται ότι τα κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης μετατρέπονται πλέον σε εγκληματικές ενέργειες.
 Η ΚΕΔΕ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα εντεινόμενα φαινόμενα φασιστικής βίας που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας.
  Το λόγο για τους αυτουργούς της δολοφονίας τον έχει η Δικαιοσύνη. Ωστόσο παραμένει αδήριτη η ανάγκη συγκρότησης ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου, το οποίο θα υψώσει φράγμα απέναντι σε φασιστικές και εγκληματικές πρακτικές.
 Την πρωτοβουλία οφείλουν να αναλάβουν από κοινού, πολιτεία, πολιτικοί, φορείς και πολίτες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια θα είναι η τελευταία και θα τεθεί οριστικά στο περιθώριο το φασιστικό μόρφωμα που υποκινεί και εκτελεί δολοφονικές επιθέσεις κατά των πολιτών."