Δωρεές άνω των 110.000 δολαρίων έχουν συγκεντρωθεί από όλη την Αμερική, για τον άστεγο άνδρα της Βοστόνης που επέστρεψε μια χαμένη τσάντα με 42.000 δολάρια.

Ο Γκλεν Τζέιμς ειδοποίησε την αστυνομία πως βρήκε ένα σακίδιο με μετρητά και ταξιδιωτικές επιταγές το περασμένο Σαββατοκύριακο, και μετά από έρευνα εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της τσάντας.

Ένας άγνωστος ξεκίνησε αργότερα ένα διαδικτυακό ταμείο για τον κ. Τζέιμς αμέσως μόλις διάβασε τις αναφορές στις εφημερίδες για την εντιμότητά του.

Ο άνδρας, ο Ίθαν Γουίτινγκτον, σχεδιάζει τώρα να συναντηθεί με τον άστεγο για να του δώσει τα χρήματα.

Οα Γουίτινγκτον που ζει στη Βιρτζίνια ανέφερε πως ήταν τόσο συγκλονισμένος από την ειλικρίνεια και την εντιμότητα του Τζέιμς, που αποφάσισε να ξεκινήσει το ταμείο συγκέντρωσης χρημάτων.

«Ξαφνιάστηκε τόσο πολύ από το γεγονός ότι ένας άστεγος προέβει σε αυτήν την κίνηση» δήλωσε ο Γουίτινγκτον στο Associated Press.

«Το γεγονός αυτό με γέμισε ελπίδες. Δεν πρόκειται απλά για την επιβράβευση ενός εξαιρετικού τύπου. Είναι μια δήλωση για όλους τους Αμερικάνου».

«Αν δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε κάτι, τότε μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Εντωμεταξύ, ο Τζέιμς, ένας πρώην υπάλληλος δικαστηρίου της Βοστόνης, δήλωσε πως δε θα μπορούσε να κρατήσει «ούτε μία δεκάρα» από τα χρήματα που βρήκε στην τσάντα, όσο απελπισμένος κι αν ήταν.

e-go.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook