Την παραίνεση η δολοφονία του Π. Φύσσα να λειτουργήσει ως σήμα συναγερμού για το πολιτικό και δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα εξέφρασε η ελληνίδα Επίτροπος στην ΕΕ Μαρία Δαμανάκη μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου του BBC. 

Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «είναι ώρα να κόψουμε όλοι μαζί το γόρδιο δεσμό. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα της άκρας δεξιάς, ανάλογο με αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη. Είναι ένα νεοναζιστικό κόμμα που δρα ως εγκληματική συμμορία. Χρειαζόμαστε άμεση και αποφασιστική δράση σε τρεις κατευθύνσεις:

- Αυστηρή εφαρμογή του κοινού ποινικού δικαίου σε όλες τις περιπτώσεις και για τους βουλευτές – μέλη της «Χρυσής Αυγής». Η αναδιοργάνωση της αστυνομίας ώστε να δράσει αναλόγως είναι σημαντική.

- Επείγουσα μελέτη για πιθανές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο ώστε να διευκολυνθεί η δράση εναντίον οργανωμένων συμμοριών.

- Έρευνα σε βάθος για τις πηγές χρηματοδότησης αυτών των ενεργειών.

Η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να μετασχηματίσει την απελπισία και τον θυμό ενάντια στην ανεργία και στη φτώχεια σε εγκληματική δράση. «Τα σταφύλια της οργής» δηλητηριάζονται με αίμα και έγκλημα. 

Οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η ελληνική κοινωνία προσεγγίζει την κόκκινη γραμμή της αντικατάστασης της πολιτικής από τη βία. Έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση».

newpost.gr