Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε στο σημερινό παιχνίδι ο ΟΦΗ ο οποίος δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον μέτριο ως κακό Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί έδειχναν να φοβούνται περισσότερο από όσο έπρεπε τον αγώνα στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη η παιδαριώδης αποβολή του Σβασίγια, μόλις στο 47' ''κρέμασε'' οριστικά την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη. Το γκολ των πρασίνων στα μισά του δευτέρου μέρους ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τους τρεις βαθμούς.

Οι φάσεις του αγώνα:


3': Διαγώνιο σουτ του Ατζαγκούν εκτός περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.

11': Κάθετη πάσα του Ατζαγκούν στον Μπεργκ στο ύψος της περιοχής, αλλά βγαίνει ο Δασκαλάκης, πέφτει στα πόδια του Σουηδού και μπλοκάρει.

15': Ο Ατζαγκούν έχει ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μπεργκ, προκειμένου να μοιράζει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η δεξιά πλευρά (στο επιθετικό κομμάτι των γηπεδούχων) καλύπτεται, ουσιαστικά, από τον Μαρινάκη, με τις βοήθειες του Ζέκα.

17': Πρώτη αξιόλογη επίθεση του ΟΦΗ στα καρέ του Παναθηναϊκού, με τη σέντρα του Μπούρμπου που δεν αξιοποιείται από τον Κουτσιανικούλη (δεν μπορεί, μόνος του, να πιάσει την κεφαλιά).

18': Πρώτη ευκαιρία του αγώνα, για τον ΟΦΗ: Ο Κουτσιανικούλης αποφεύγει Μαρινάκη και Ρισβάνη και σουτάρει υπό πίεση, αλλά ο Καπίνο μπλοκάρει.

25': Μακρινό σουτ του Ζε Εντουάρντο, μπλοκάρει άνετα ο Καπίνο.

26': Σουτ του Παπάζογλου, η μπάλα κοντράρει στον Τριανταφυλλόπουλο και απομακρύνεται.

31': Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη.

37': Ενταση πάνω από τον πάγκο του ΟΦΗ και διακοπή του αγώνα. Αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν οργισμένοι με κάποιο άτομο από τον πάγκο του ΟΦΗ. Ενα άτομο των Κρητικών (όχι παίκτης) αποβάλλεται από τον διαιτητή (σ. σ. εικάζεται ότι υπήρξε χειρονομία προς τον κόσμο).

42': Αστοχο σουτ του Μπεργκ από το ύψος της περιοχής του ΟΦΗ.

42': Αστοχο σουτ του Μπεργκ από το ύψος της περιοχής του ΟΦΗ.

46': ΑΠΟΒΟΛΗ για τον ΟΦΗ που μένει με 10 παίκτες στα. . . 15 δευτερόλεπτα: Ο Σβασίγια προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα πίσω προς την περιοχή του ΟΦΗ, αλλά ο Μπεργκ παρεμβαίνει και ο αμυντικός του ΟΦΗ τον τραβά και τον ρίχνει κάτω, ως τελευταίος παίκτης.

47': Εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς, η μπάλα άουτ.

53': Μακρινό σουτ του Ατζαγκούν, τελείως άστοχο.

54': Αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Ζόρο στη θέση του Ζε Εντουάρντο.

55': Διπλή καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αρχικά με το γύρισμα προς τον Μπεργκ (δεν προλαβαίνει ο Σουηδός) και στη συνέχεια με το γύρισμα του Σουηδού (δεν πάει η μπάλα στον Ατζαγκούν).

56': Πολύ μακρινό σουτ του Ρισβάνη, εντελώς άστοχο.

60': Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Ντίνα αντί του Ζέκα.

61': Ο Δασκαλόπουλος δίνει φάουλ υπέρ του ΟΦΗ σε φάουλ του Παπάζογλου στο χώρο του κέντρου, την ώρα που η μπάλα, μετά από κόντρα, έφτανε στον Κουτσιανικούλη, στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού.

65': ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό με ωραίο σουτ του Μπεργκ από το ύψος της περιοχής. Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-0.

66': Κίτρινη στον Ντίνα

73': Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Σίλντενφελντ στη θέση του Μαρινάκη που ένιωσε ενοχλήσεις.

74': Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Κάλαϊτζιτς αντί του Κουτσιανικούλη.

80': Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μέντες αντί του Πράνιτς.

81': Ο Μιλιάζες σουτάρει από μακριά, τελείως άστοχα.

84': ΑΠΟΒΟΛΗ για τον Παναθηναϊκό, 2η κίτρινη κάρτα ο Ρισβάνης, με 10 παίκτες, πλέον και οι δύο ομάδες.

85': Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Βερόν.

88': Ωραίο μακρινό σουτ του Ατζαγκούν, η μπάλα δίπλα από την εστία του Δασκαλάκη.

89': Απειλεί ο ΟΦΗ με το μακρινό σουτ του Μακρή, που περνά δίπλα από την εστία του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟ: Καπίνο, Μαρινάκης (72' Σιλντεφέλντ), Νάνος, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ατζαγκούν, Ζέκα (60' Ντίνας), Αμπεΐντ, Μπεργκ, Πράνιτς (79' Μέντες).

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (74' Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου, Ζε Εντουάρντο (54' Ζόρο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μίλιαζες.