Τη διενέργεια νέας 48-ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων αποφάσισε το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της ενόψει και της άφιξης της Τρόικα.

Την Τρίτη, η απεργία θα είναι γενική, αφού θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ, ενώ στις 10:30 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Τετάρτη, στις 18:00, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ενώ θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να λάβει αποφάσεις και να οργανώσει γενική απεργία τον Οκτώβριο.

iefimerida.gr