Οι «αποστολές» τους περιλαμβάνουν εγκαταλειμμένα πάρκα, υπονόμους, κλειστούς σταθμούς του μετρό και στόχος τους είναι να γνωστοποιήσουν τις κρυμμένες γωνιές των πόλεών τους.

Οι «ανακαλύψεις» αυτές του αστικού εξερευνητή Bradley Garrett, πάνω και κάτω από την επιφάνεια της Γης, αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ο Garrett ήταν μέλος της ομάδας που το 2012 ανέβηκε στην κορυφή του πύργου Shard στο Λονδίνο, ενώ ήταν ακόμα υπό κατασκευή.

Ερευνητής σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Garrett έβγαλε τις φωτογραφίες αυτές ενώ βρισκόταν με την ομάδα London Consolidation Crew (LCC), ομάδα αστικών εξερευνητών με βάση τη βρετανική πρωτεύουσα.

«Η εξερεύνηση των σημείων αυτών έχει να κάνει με το να γίνουν προσβάσιμα σε περισσότερους ανθρώπους, γι’ αυτό βγάζουμε τις φωτογραφίες- για να τα μοιραστούμε», δηλώνει ο Garrett στη Daily Mail.

«Δεν είναι μία τυπική εξερεύνηση του τύπου ‘να, τα κατάφερα στην κορυφή’. Είναι σαν να λέμε ‘κοιτάξτε, αυτή είναι η θέα, έτσι δείχνει, αυτό μπορείτε να περιμένετε, εμείς είχαμε αυτή την εκπληκτική εμπειρία’ και οι άνθρωποι να τη ζουν μέσω ημών, ακόμα κι αν δεν θα το έκαναν ποτέ οι ίδιοι στη πραγματική ζωή τους», προσθέτει.

Ο Garrett ζει στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσε στην Καλιφόρνια όπου συχνά στα 16 του πήγαινε στην έρημο Mojave για να εξερευνήσει κλειστά χρυσωρυχεία.

Η «αστική εξερεύνηση» (urban exploration – urbex ή UE) είναι όρος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργική εξερεύνηση του αστικού τοπίου, η οποία ο Garrett πιστεύει πως είναι εξίσου φυσιολογική με έναν περίπατο στην εξοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες…

Λονδίνο, Pimlico

\"\"

Παρίσι, μετρό

\"\"

Καλιφόρνια, Ντιτρόιτ

\"\"

Palais de Justice, Βέλγιο

\"\"

The Queen Mary, Λος Άντζελες

\"\"

Πανεπιστήμιο Cambridge

\"\"

Παρίσι, Saint-Sulpice

\"\"

Σικάγο, Ritz-Carlton

\"\"

Λονδίνο, Shard

\"\"

Παρίσι, υπόνομος

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook