Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά σήμερα Τρίτη και αύριοΤέταρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις πολιτικές που όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους».

Η ΓΣΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη», οπότε η κινητοποίηση της Τρίτης δεν θα έχει τον χαρακτήρα 24ωρης γενικής απεργίας.

Στη διήμερη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με αποτέλεσμα να αναμένεται να εμφανιστούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις εφορίες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, την Τρίτη και την Τετάρτη, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα συμμετέσχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ.)

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Την Τρίτη η ΔΟΕ έχει καλέσει τους δασκάλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και την Τετάρτη στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (13.00 στα Προπύλαια) καθώς και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Χανιά

Στη Δημοτική Αγορά Χανίων θα συγκεντρωθούν οι απεργοί στα Χανιά στις 10.30 το πρωί.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.00 στην πλατεία 1866 στα Νέα Καταστήματα.

Ρέθυμνο

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο εργατικό κέντρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο δημαρχείο Ρεθύμνου

Ηράκλειο

Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λασίθι

Μηχανοκίνητη πορεία στην Ιεράπετρα αλλά και στη Σητεία θα κάνουν απεργοί στον τομέα των ΟΤΑ, της εκπαίδευσης και τηςν υγείας, στις 11 το πρωί.