Με τίτλο \”Welcome back Greece\” η JP Morgan σε σημερινή έκθεσή της για την Ελλάδα επισημαίνει ότι ο πόνος για την Αθήνα τελειώνει και διερωτάται πότε θα έρθει η ανάπτυξη, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τα ρίσκα είναι ακόμη μεγάλα.

Όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα των ραντεβού των αναλυτών της με 10 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες αλλά και την ΤτΕ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ήταν περισσότερο ελπιδοφόρα από ότι ανέμεναν.
Σύμφωνα με τους ίδιους οι τράπεζες είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουν την bullish άποψή τους για την Ελλάδα, ενώ επισημαίνουν ότι θα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις ειδικά στα τέλη Νοεμβρίου με την είσοδο της Ελλάδας στο δείκτη.

Η οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με την JP Morgan, είναι η κύρια δοκιμασία της Ελλάδας τώρα που τα προβλήματα χρέους έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Θεωρεί πολύ θετικές τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για το ΑΕΠ του β\’ εξαμήνου και υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη στην Ελλάδα για να ορθοποδήσει.

Τι ακολουθεί; Ανάπτυξη;

Ο μόνος τρόπος που η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να συνεχίσει το ράλι του είναι για η ανάπτυξη της οικονομίας. Η ελληνική αγορά έχει υπερδιπλασιαστεί από τα χαμηλά του, τον Ιούνιο του 2012 κατά την περίοδο των εκλογών. Το βασικό ερώτημα που είχαμε σχεδόν σε κάθε συνάντηση στην Ελλάδα, ήταν το πώς και το πότε θα έρθει η ανάπτυξη, σχολιάζει η JP Morgan.

H οικονομία σταμάτησε να συρρικνώνεται στο β\’ εξάμηνο και τα ποσοστά ανεργίας έδειξαν μικρή βελτίωση. Αποφεύγοντας την ύφεση για το σύνολο του 2013, η ανάπτυξη που αναζητάμε είναι πολύ πιθανό να έρθει το 2014\”, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Tράπεζες για τους \”bull\” της αγοράς

Αν είστε long στο βιομηχανικό κλάδο ποντάροντας στην ελληνική ανάκαμψη, θα πρέπει να σταθμίσετε τους κινδύνους για τις τραπεζικές μετοχές και έπειτα ίσως θα ήταν πιο λογικό να εκφράσετε την bullish άποψη μέσω των τραπεζών, σημειώνει.

Η JP Morgan χαρακτηρίζει αρκετά \”έξυπνη\” την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όπως αναφέρει, οι τρεις τράπεζες που έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής – Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς – πωλήθηκαν μέσω διάθεσης μετοχών και έκδοσης warrants.

Αν οι μετοχές σημειώσουν ράλι, τότε η εξάσκηση των warrants θα βγάλει το ΤΧΣ εκτός, σημειώνει και τονίζει ότι τα warrants βρίσκονται κυρίως στα χέρια εξειδικευμένων funds που α) δεν είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές και β) ενδέχεται να κάνουν delta-hedge τη θέση τους.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook