Αναδείχθηκε «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί» στα International Cheese Awards η φέτα «Ηπειρος», κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο στη σχετική κατηγορία.Τα International Cheese Awards, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι ένας από τους παλαιότερους σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως, καθώς έχει ιστορία 114 ετών, στηρίζεται στη γνώση και την πείρα αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Nantwich της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής.

Σημειώνεται ότι στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2012, η φέτα «Ηπειρος» είχε κερδίσει το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Φέτα». H φέτα «Ηπειρος», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι η ελληνική, παραδοσιακή, αυθεντική φέτα, που παράγεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής, στο εργοστάσιο της Ηπειρος ΑΕΒΕ, στην Άρτα.

Αναφερόμενη στη νέα αυτή διάκριση, η κυρία Μαρία Γιαννακοπούλου, διευθύντρια marketing της Ηπειρος ΑΕΒΕ, σχολίασε ότι «ένα τόσο σημαντικό βραβείο μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως, όμως, μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε η φέτα Ηπειρος να διατηρεί και να ενισχύει τα ποιοτικά και γευστικά της χαρακτηριστικά»

tovima.gr