Πένθιμη ξημέρωσε η σημερινή ημέρα για τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη καθώς \”έφυγε\” ο πατέρας του.
Ο 87χρονος πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Σφακιανάκης, χθες το βράδυ τέλεσε τον εσπερινό στην εκκλησία του Αγ.Ιωάννη του Ερημίτη, στην Μαραθοκεφάλα της Σπηλιάς του Δήμου Πλατανιά.
Αμέσως μετά πήγε σπίτι του και έπεσε για ύπνο απο τον οποίο και δεν ξύπνησε καθώς \”έφυγε\” για το ταξίδι στην αγκαλιά του Θεού τον οποίο και υπηρέτησε πιστά για περισσότερα απο 50 χρόνια.
Η κηδεία του Ευάγγελου Σφακιανάκη θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 25/9, στις 11 το πρωί στην Σπηλιά του Δήμου Πλατανιά.
Τεράστια η προσφορά του πατέρα Ευάγγελου Σφακιανάκη.

\"\"

Πριν απο δύο χρόνια, το 2011, ο πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Σφακιανάκης, είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Πλατανιά.
Μάλιστα στην εκδήλωση, στην Μαραθοκεφάλα, είχαν παραστεί μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η κα  Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές των Χανίων, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αιρετοί, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.
Για τον τιμώμενο είχε μιλήσει ο πρόεδρος της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων κ. Δημήτρης Νικολακάκης, ο οποίος απαρίθμισε το πολυσχιδές έργο του αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής: 
«Τι να πρωτοαναφέρουμε γι’ αυτόν; Την ανακαίνιση και τη διεθνή προβολή της εκκλησίας και του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στη Μαραθοκεφάλα; 
Την εκ θεμελίων κατασκευή 15 εκκλησιών, μικρών και μεγάλων; Την κατασκευή Πνευματικού Ησυχαστηρίου και Ξενώνα 70 κλινών; Τη δημιουργία Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου 250 τ.μ.; 
Την οργάνωση δύο βιβλιοθηκών με πάνω από 6.000 τόμους; Την ίδρυση δύο Λαογραφικών και ενός Πολεμικού Μουσείου; Τη δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου; Τη λειτουργία Μουσείου Παλαιών Φωτογραφιών; 
Την κατασκευή πρωτότυπου πάρκου Ηρώων και τοπικών προσωπικοτήτων; Τις φιλανθρωπικές – αλτρουιστικές του ενέργειες; 
Την όλη δράση του, ως θρησκευτικού λειτουργού, ιεροκήρυκα και εξομολόγου; 
Για όλα αυτά, το οικουμενικό Πατριαρχείο τού έχει ήδη απονείμει τον τίτλο του Σταυροφόρου του Οικουμενικού Θρόνου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook