Αγώνα δρόμου μέχρι τα Χριστούγεννα δίνουν φορολογούμενοι και λογιστές, που τρέχουν και δεν προλαβαίνουν τις διορίες που διαρκώς αλλάζουν για να δηλώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στην εφορία –ετοιμάζεται και νέα για όσες λήγουν την Παρασκευή 27/9 για δηλώσεις Ε9, επανέλεγχο δικαιολογητικών κλπ. 

Παρά τα απανωτά προβλήματα και τις διακοπές σύνδεσης στο δίκτυο του Taxisnet όμως, κυβέρνηση και Τρόικα «τρίβουν τα χέρια τους» καθώς θεωρούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι τελικά έτοιμο το νέο περιουσιολόγιο το οποίο «κτίζει» μήνες τώρα ο κ. Χάρης Θεοχάρης (και το οποίο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια διακαώς ήθελαν να αποκτήσουν αλλά δεν μπορούσαν όλες οι κυβερνήσεις) βάσει του οποίου, από το 2014 και μετά, θα ελέγχεται on-line ολόκληρη η κινητή και η ακίνητη περιουσία 7 εκατομμυρίων.

Ο φόρτος των στοιχείων που έπρεπε να μπουν στο νέο περιουσιολόγιο ήταν ασύληπτος, για αυτό δεν επαρκούσαν καν οι γραμμές του ΟΤΕ για να μεταφέρουν τα δεδομένα που εισέρρεαν τις ώρες αιχμής στον server της ΓΓΠΣ.

Από το 2014, θα έχει στηθεί πλέον ο αληθινός Big Brother της εφορίας. 

Με τα στοιχεία που θα έχει, θα καταργηθούν ως περιττά τα αντικειμενικά κριτήρια και τα τεκμήρια, αφού η εφορία θα βλέπει και θα ελέγχει έσοδα, έξοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα, καταθέσεις κλπ για κάθε πολίτη. Θα μπορεί έτσι να διενεργεί κάθε είδους διασταύρωση, «παίζοντας» με παραμέτρους που θα «σαρώνουν» κάθε ευρώ που διακινεί. 

Ό,τι δήλωσε και ό,τι δηλώνει επιπλέον τις επόμενες μέρες και εβδομάδες κάθε φορολογούμενος θα χρησιμοποιείται εναντίον του! Ό,τι δεν δικαιολογείται, θα κατάσχεται σαν προϊόν φοροδιαφυγής.

Ο Big brother είναι πλέον σχεδόν έτοιμος. Στα 6,5 εκατομμύρια των δηλώσεων Ε1 (μαζί με τα συνοδευτικά έντυπα Ε2, Ε3, Ε5 κλπ) έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις Ε9 από 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι δηλώσεις συνολικά ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, ενώ το taxisnet δεν δεχόταν ποτέ ως τώρα πάνω από 1,5 - 2 εκατομμύρια δηλώσεις το χρόνο.

protothema.gr