Ο Βαγγέλης Κ. κάτοικος Ηρακλείου την περασμένη Δευτέρα δεν δίστασε να ανέβει στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας και να βγάλει μέσα από το διαμέρισμα, που είχε πάρει φωτιά, τη σκυλίτσα της οικογένειας, η οποία βρισκόταν εκεί.

Ο Βαγγέλης Κ. ήταν ο μοναδικός μεταξύ εκείνων που κοιτούσαν στις 16 Σεπτεμβρίου το σπίτι να λαμπαδιάζει. Ήταν εκείνος που έσπευσε να βγάλει το ζώο μόλις έμαθε ότι η Μέντη η τετράχρονη σκυλίτσα είχε παραμείνει στο διαμέρισμα.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μαρία Χουστουλάκη εκ μέρους της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» η φωτιά ξεκίνησε από το λάδι που κάηκε στο τηγάνι. Η γυναίκα που μαγείρευε εκείνη την ώρα βγήκε έξω κατεβαίνοντας τους τέσσερις ορόφους ξεχνώντας μέσα στον πανικό της το ζώο.

Οι ιδιοκτήτες τους διαμερίσματος και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας απουσίαζαν ενώ πλήθος είχε συγκεντρωθεί κοιτάζοντας την φωτιά. Μεταξύ αυτών και ο Βαγγέλης Κ. ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε ότι το σκυλί της οικογένειας ήταν ακόμα μέσα στο σπίτι ανέβηκε πάνω.

Η Μέντυ

Ο Βαγγέλης Κ. δεν έσωσε μόνο τη Μέντυ. Μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο έβγαλε το ζώο έξω και κατάφερε να σβήσει και τη φωτιά, που ήδη έβγαινε από τα παράθυρα. Έτσι το διαμέρισμα δεν καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Ο Βαγγέλης Κ. είναι ένας 28χρονος άνεργος νέος, που την αγάπη του για τα ζώα την αποδεικνύει καθημερινά καθώς φροντίζει 14 γατιά και 3 αδέσποτα σκυλάκια. Ο Βαγγέλης, που τον περιγράφουν ως έναν πανέμορφο και ευγενή νεαρό, όταν έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έβγαινε από το σπίτι κατάμαυρος σαν το κάρβουνο.

Ο Βαγγέλης Κ. έμεινε δύο μέρες στο νοσοκομείο καθώς τα πνευμόνια του είχαν γεμίσει από τον καπνό που εισέπνευσε. Τελικά η φιλοζωία είναι μια πράξη αυτοθυσίας και φυσικά είναι στάση ζωής. Και για όλα όσα έκανε γι\’ αυτό το ζώο εμείς όλοι του οφείλουμε ένα ευχαριστώ γιατί αποδεικνύει – αν και είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας – πως ανθρωπιά εκεί έξω ακόμα υπάρχει.

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook