Προσποιήθηκε την πεθαμένη επί ώρες, δίπλα στη σορό του πατέρα της και το κόλπο της έπιασε.

Ο λόγος για την 13χρονη Χουανίτα Ορτίζ, η οποία τελικά δεν έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών που σκόρπισαν το θάνατο στο Ναϊρόμπι.

Ο πατέρας της είχε δεχτεί τη δουλειά του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ , στον τομέα τροπικής ιατρικής και η Χουανίτα ήταν ενθουσιασμένη που θα μετακόμιζε στη Βρετανία.

To ταξίδι στο Λονδίνο όμως δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με τους \”Times\” , ο καθηγητής Χουάν Τζέζουσε Ορτίζ Ιρουρι σκοτώθηκε από σφαίρα ισλαμιστή τρομοκράτη στο στήθος. Τις τελευταίες ώρες, η κόρη του νοσηλεύεται στο Ναϊρόμπι και φέρει, σύμφωνα με τον αδερφό της, τραύματα στο πόδι και το χέρι της. Όπως εξηγεί ο αδερφός της Λούις στη βρετανική εφημερίδα, η Χουανίτα γλύτωσε από τους τρομοκράτες κάνοντας την πεθαμένη δίπλα στη σωρό του άτυχου πατέρα της τουλάχιστον επί τέσσερις ώρες.

\’Ενας Βρετανός συνελήφθη στο Ναϊρόμπι μετά την κατάληψη του εμπορικού κέντρου

\’Ενας βρετανός υπήκοος συνελήφθη στο Ναϊρόμπι μετά την κατάληψη εμπορικού κέντρου της κενυατικής πρωτεύουσας κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 67 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ένας 35χρονος Βρετανός σομαλικής καταγωγής συνελήφθη στο αεροδρόμιο Γιόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι ενώ ετοιμαζόταν ν\’ αναχωρήσει από την Κένυα με αεροσκάφος της Τurkish Airlines.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, τόνισε μόνο ότι οι βρετανικές αρχές γνωρίζουν για τη σύλληψη ενός Βρετανού και ότι είναι έτοιμες να τού παράσχουν βοήθεια μέσω του προξενείου.

Πηγή της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας της Κένυας δήλωσε ότι ένας βρετανός πολίτης σομαλικής καταγωγής συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας αυτός τράβηξε την προσοχή στο αεροδρόμιο καθώς είχε μώλωπες στο πρόσωπό του, φορούσε μαύρα γυαλιά και η συμπεριφορά του ήταν ύποπτη.

Η εφημερίδα επικαλείται κενυάτες αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους το βρετανικό διαβατήριο του άνδρα αυτού φαίνεται ότι είναι γνήσιο και ότι είχε άδεια εισόδου στην Κένυα, παρ΄ό,τι στο διαβατήριο δεν υπήρχε σφραγίδα που να μαρτυρά πότε και πώς είχε φθάσει στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο συλληφθείς υποστήριξε κατά την ανάκρισή του ότι οι μώλωπες στο πρόσωπο προκλήθηκαν στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στη Σομαλία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook