Ο ομογενής Πολ Καψής ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της αυστραλιανής ψυχαγωγίας, ο οποίος στα πρώτα χρόνια της καριέρας του χαρακτηρίστηκε “η μεγαλυτερη ντίβα της αυστραλίας”, τιμήθηκε για την σημαντική του προσφορά στον χώρο του θεάτρου, τον χορό και την μουσική. 
Τον χαρακτηρισμό της “ντίβας” τον πήρε όταν στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ενσάρκωνε μια “Drag queen”. Σύντομα όμως εγκατέλειψε εκείνο το ρόλο και ασχολήθηκε με όλα τα είδη του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου. 
“Μοναδικός, μαγικός, ανυπέρβλητος, πληθωρικός, συγκινητικός” είναι μερικά από τα σχόλια των κριτικών των πιο έγκυρων εντύπων. Στον Πολ Καψή απονεμήθηκε το κορυφαίο βραβείο του φορέα ACON για τους αγώνες του κατά των διακρίσεων και κυρίως κατά των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλόφιλων.
Ηθοποιός, τραγουδιστής, χορευτής και σεναριογράφος ο Πολ Καψής έχει ξεχωρίσει ως ο κορυφαίος καλλιτέχνης των καμπαρέ αλλά δεν περιορίστηκε μόνο εκεί. Έχει κερδίσει διακρίσεις τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως ηθοποιός. 
Ο ίδιος αποδίδει την επιτυχία του και στην ελληνική καταγωγή του. “Η καταγωγή μου με βοήθησε να γίνω μοναδικός” λέει και θυμάται: “Η πρώτη αναφορά σε μένα έγινε στο “Νέο Κόσμο”, την ελληνική εφημερίδα, το 1984. Ακόμα κρατώ εκείνο το φύλλο”.
Ο Πολ Καψής θυμάται πως η πρώτη πράκτορας που τον ανέλαβε του είπε: “Είσαι μετανάστης (γουόγκ). Πρέπει να αλλάξεις πολλά”. Του έδωσε, λοιπόν, ένα κατάλογο με τις αλλαγές που έπρεπε να κάνει για να γίνει “αποδεκτός”. “Τον πέταξα”, μας λέει και προσθέτει: “Έμεινα αυτός που είμαι. Ε… δεν χάθηκα”.
Όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά θεωρείται και κορυφαίος του είδους του.
greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook