Η ενημέρωση και η συνεργασία γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική κοινότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ήταν το επίκεντρο σχετικής σύσκεψης που συγκάλεσε στο Καστέλλι ο Δήμαρχος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. 
Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν οι Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που λειτουργούν στο σύνολο της περιοχής του Δήμου, καθώς και οι πρόεδροι των αντίστοιχων σχολικών επιτροπών.
Τη συζήτηση απασχόλησαν ειδικά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου στο πλαίσιο της νέας σχολικής χρονιάς. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε ενημέρωση γύρω από το θέμα των σχολικών καθαριστριών, για το οποίο έχουν ήδη εντοπιστεί τα κενά και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες κάλυψής τους, καθώς και γύρω από το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η εξαιρετικά μεγάλη μείωση των πόρων που διατίθενται από το κεντρικό κράτος για τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων. 
Τονίστηκε ότι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα συνεχίσει να στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στο βαθμό των δυνατοτήτων του, όπως οι παρεμβάσεις συντήρησης των σχολικών μονάδων τις οποίες έχει ήδη ολοκληρώσει, αλλά και οι τρεις νέες εργολαβίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συντηρήσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής.
Ειδική μνεία έγινε και για τα εκπαιδευτικά κενά που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας ειδικά τα θέματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις στην περιοχή του Δήμου και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, που καλούνται να αντεπεξέλθουν μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον.
Τέλος, όπως συμφωνήθηκε, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία η συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεπεραστούν ορισμένα από τα ζητήματα που προκύπτουν, αφού οι φετινές δυσκολίες είναι διευρυμένες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook