Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η απάντηση στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής, είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο λαός να δώσει μια διπλή απάντηση στον φασισμό και στην πολιτική εξαθλίωσης, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο λαός ζητά να μπει τώρα ένα τέλος στην ασυλία της Χρυσής Αυγής και, υπό το πρίσμα αυτό, «η διαλεύκανση των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, η απομάκρυνση των ακροδεξιών θυλάκων από το κράτος, η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν χωρούν άλλα μισόλογα και προκλητικές καθυστερήσεις».

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί, όπως σημειώνει, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας του φασισμού και αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της αστυνομίας και της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας για την εξάπλωση της ναζιστικής βίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει τη στρατηγική τής έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων.

Πρόκειται, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της.

in.gr