Με απολογίες – μανιφέστα στις οποίες αναμένεται να κάνουν λόγο για «πολιτικές διώξεις», φέρονται να απαντούν στο βαρύ κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης βουλευτές της Χρυσής Αυγής που σήμερα από το μεσημέρι και μετά οδηγούνται ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς Σ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα.

Αυτή την ώρα οδηγούνται στον ανακριτή ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για συμμετοχή τους στη Χρυσή Αυγή.

Στις 14.30 θα απολογηθούν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και την Πέμπτη ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο αφού για τη Δικαιοσύνη θεωρούνται ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Αναφέρεται στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος τους οι ανακριτές:
«Υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδος της οργανώσεως και του βουλευτού της \”Χρυσής Αυγής\” διηύθυνες αυτήν, παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της, όπως αναλυτικώς παρατίθενται».

Στα κατηγορητήριά τους οι ανακριτές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει στο πόρισμα του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτης.

Κάνουν λόγο για οργάνωση με δομή και δράση, η οποία περιλαμβάνει «ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία, εκρήξεις κ.λπ.».

Ακόμη αναφέρουν: «Η εν λόγω ομάδα (Χρυσή Αυγή) επικεφαλής της οποίας εξαρχής ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπο την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ήδη κατά το χρόνο αυτό επήλθε διαχωρισμός του πολιτικού τμήματος της οργανώσεως από το επιχειρησιακό τμήμα αυτής σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργάνωσης….Σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρείας Φυλής (στην οποία φέρεται ανήκων και ο ελληνικός λαός) και της ανωτερότητας αυτής έναντι μη \”Αρείων\” πληθυσμών, δηλαδή θεωρεί ότι οι μη ανήκοντες στη \”λαϊκή κοινότητα της φυλής\” είναι υπάνθρωποι, τους υπανθρώπους, δε, συγκαταλέγονται οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χ.Α»

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι βουλευτές θα αρνηθούν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν θα προσπαθήσουν να δώσουν πολιτική χροιά στη όλη υπόθεση.
Μάλιστα, συνήγοροι μιλούν ήδη για αναξιοπιστία προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και για σαθρό κατηγορητήριο σε ότι αφορά τους έξι βουλευτές.

Πάντως μετά τις απολογίες των τεσσάρων βουλευτών οι ανακριτές και εισαγγελείς θα αποφασίσουν για τον αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή όχι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook