Ξεκίνησε η διαδικασία της διαβούλευσης από την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου με τους αρμόδιους φορείς, για να προσδιοριστούν χρονικά οι 7 Κυριακές του έτους που θα είναι ανοιχτή η αγορά του Ηρακλείου, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης προσκάλεσε και συζήτησε το θέμα την διοικούσα επιτροπή του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Μανόλη Κουμαντάκη, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ηλιάδη, τον γραμματέα Βασίλη Εφραίμογλου και τον ταμία Βύρωνα Δοκιμάκη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη «ο στόχος αυτών των επαφών που θα συνεχιστούν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο, είναι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των επισκεπτών, και φυσικά των ίδιων των εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και των καταστηματαρχών. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ώστε να πάρουμε από κοινού την σχετική απόφαση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης ανέφερε ότι ο εμπορικός σύλλογος κατέθεσε την πρόταση του για τις 7 Κυριακές που είναι: Πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων (Ιανουάριος), την Κυριακή των Βαΐων, μια Κυριακή στην διάρκεια των Καλοκαιρινών εκπτώσεων , μια Κυριακή του Σεπτεμβρίου, και μια Κυριακή στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και η διοικούσα επιτροπή του εμπορικού συλλόγου εξέτασαν να καθιερωθεί θεσμικά η «ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ» που θα συνδυαστεί με διάσπαρτες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook