Με τρεις αναμετρήσεις το απόγευμα της Τετάρτης (02/10) \”έπεσε\” η αυλαία της 1ης αγωνιστικής στη Β\’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χανίων.
Ο Κρητικός Αστέρας (φωτ.), που υποβιβάστηκε μετά από 30 χρόνια συνεχής παρουσίας στην Α\’ ΕΠΣΧ, ξεκίνησε με νίκη εκτός έδρας επί του Αστέρα Χαλέπας στα Καθιανά. Το συγκρότημα του Κώστα Ηλιάκη επικράτησε με 2-1 των \”νεοφώτιστων\” γηπεδούχων, με σκόρερ τους Νικολιουδάκη (55\’) και Κοκάκη (75\’). Στο 80\’ αποβλήθηκε ο Μπακατσάκης και πέντε λεπτά αργότερα ο Καραβοκύρης για πέναλτι πάνω στον Σταμπουλή, ο οποίος ευστόχησε για το τελικό 1-2. Οι ηττημένοι είχαν δοκάρι με τον Καζέλη.
Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του Ποσειδώνα Τσικαλαριών από τη Μοναχή Ελιά, αφού με πρωταγωνιστή τον Σοφοκλή Καπάνταη ήρθε η επικράτηση με 3-0 απέναντι στον Νέο Αστέρα. Ο 16χρονος επιθετικός των φιλοξενούμενων έβγαλε την \”ασίστ\” στον Γαλανάκη που σκόραρε με το κεφάλι στο 20\’ και πέτυχε τα επόμενα δύο γκολ, με σουτ στο 50\’ και με ατομική ενέργεια στο 65\’.
Με το… δεξί μπήκε και ο Φωστήρας, που κέρδισε στα Νεροκούρου τον Χάλη με σκορ 2-1 και πρωταγωνιστή τον αγέραστο Νίκο Παλαθούρα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Κοπάτσι στο 30\’, για να \”γυρίσει\” το παιχνίδι ο \”ΦΑΣ\” με δυο γκολ του Ν. Παλαθούρα, στο 41\’ με φάουλ και στο 70\’ με σουτ έξω από την περιοχή. Ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο 85\’, στέλνοντας όμως τη μπάλα στο δοκάρι. Από το 82\’ ο Βακάκης είχε αποβληθεί για τους ηττημένους.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook