Είναι ένα τρίθυρο, θωρακισμένο, πολυτελές SUV, το οποίο είναι το ακριβότερο όχημα ελεύθερου χρόνου που κυκλοφορεί στην αγορά (1.500.000 ευρώ). Και όσοι πιστεύουν πως το Dartz Prombron Iron Diamond είναι μια ακόμη… αμερικανιά, πλανώνται πλάνη οικτρά.

 Η αλήθεια είναι πως το όνομα Russo-Baltique, δεν λέει και πολλά πράγματα. Ούτε σε εσάς, ούτε σε εμάς. Πρόκειται όμως για μια αυτοκινητοβιομηχανία με ιστορία, αφού έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1909, κατασκευάζοντας το πρώτο της διθέσιο μοντέλο. Και, τρία χρόνια αργότερα (1912) έδειξε το αγωνιστικό C24-50.

Πριν τον Παγκόσμιο Πόλεμο κατασκεύασε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα στον κόσμο χωρίς να περιορίσει τις δραστηριότητές της στον χώρο των αυτοκινήτων αφού κατασκεύαζε θωρακισμένα αυτοκινήτου για προσωπικότητες της Ρωσίας, όπως ο Τσάρος Νικόλαος ΙΙ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και ο Λέον Τρότσκι.

Το 2005, η εταιρία ήρθε ξανά στο προσκήνιο και το πρώτο δημιούργημά της ήταν ένα κουπέ, που έφερε την ονομασία Impression και ήταν εξοπλισμένο με έναν κινητήρα V12, bi-turbo απόδοσης 555 ίππους.

Τώρα, η ρώσικη φίρμα μας εκπλήσσει για μια ακόμη φορά, παρουσιάζοντας το Dartz Prombron Iron Diamond. Ένα τρίθυρο, θωρακισμένα μεγαθήριο – ένα SUV για κυρίες, από κυρίες.

Όλοι βλέπουμε τις σύγχρονες τάσεις που ακολουθούν οι γυναίκες παγκοσμίως. Τάσεις που τις φέρνουν να προτιμούν τα μεγάλα και ογκώδη οχήματα αλλά συνάμα να αναζητούν και κάτι το μοναδικό.

Με το Dartz Prombron Iron Diamond, ένα είναι το σίγουρο. Μπορεί σε κάποιο πάρτι δύο κυρίες να εμφανισθούν με το ίδιο φόρεμα από έναν ακριβό οίκο μόδας, ποτέ όμως δεν θα εμφανισθούν με το ίδιο αυτοκίνητο.

Το Dartz Prombron Iron Diamond είναι θωρακισμένο αυτοκίνητο κατασκευασμένο από υλικά όπως τα ανθρακονήματα και το κέβλαρ. Έτσι προστατεύει τους επιβάτες από πολεμικά όπλα, όπως χειροβομβίδες και ρουκέτες.

Η πρώτη παραγγελία για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έγινε από την κόρη ενός βασιλιά του πετρελαίου που διαμένει στο Καζακστάν.

Για εύκολο παρκάρισμα το αυτοκίνητο διαθέτει οκτώ εξωτερικές κάμερες της TELEFUNKEN που αφενός παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν αλλά παράλληλα βοηθούν και στην διαδικασία του παρκαρίσματος.

Το αυτοκίνητο διαθέτει μόνο τρεις πόρτες για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Και το πιο σημαντικό; Μπορείς να παραγγείλεις το αυτοκίνητο με εσωτερική διακόσμηση του γούστου σου. Μερικά από τα πανάκριβα υλικά τα οποία μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής για τις επενδύσεις; Δέρμα φιδιού, κροκοδείλου, χαμαιλέοντα , ελέφαντα, ακόμη και δέρμα από γεννητικά όργανα φάλαινας.

Ο κινητήρας είναι V8 και αναλόγως την έκδοση αποδίδει 400 ή 536 ίππους.

 

auto24


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook