Η «φονικότερη» αντίκα Rolls-Royce βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία, με τον βασικό της εξοπλισμό να περιλαμβάνει «στάνταρ» και το πολυβόλο!

Η σπάνια Phantom Ι του 1925 ανήκε σε ινδό μαχαραγιά, ο οποίος απολάμβανε από το πολυτελές σαλόνι της το κυνήγι της τίγρης της Βεγγάλης, γι\’ αυτό και το οπλοπολυβόλο που σέρνει ξοπίσω της. 

Οι απόγονοι του Ινδού Umed Singh II εμπιστεύτηκαν το στολίδι μιας άλλης εποχής στον γνωστό οίκο δημοπρασιών του Λας Βέγκας Barrett-Jackson, αφού φαίνεται ότι οι τίγρεις σπανίζουν πια στην ινδική χερσόνησο.

Η κούκλα Rolls-Royce Torpedo Sports Tourer εξατομικεύτηκε στις ανάγκες του ινδού ηγεμόνα, με τα φανταχτερά χρώματα, το δερμάτινο εσωτερικό και το ενισχυμένο αμάξωμα να αποτελούν ειδική παραγγελία.

\"\"

Ο μαχαραγιάς της Kotah από το 1889-1940 ήταν δαιμόνιος κυνηγός, έμοιαζε λοιπόν λογικό να εφοδιάσει το κλασικό κόσμημα με ψηλότερα λάστιχα, προβολείς εμπρός και πίσω αλλά και οπλοπολυβόλο 45 χιλιοστών φυσικά για να μην ξεφεύγει τίποτα από το στόχαστρό του. 

\"\"

Το 8λιτρο κουκλί των 6 κυλίνδρων δεν φιλοξενούσε ωστόσο μόνο πολυβόλο για τίγρεις, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν απλά κουτό: ο μαχαραγιάς ζήτησε και πιστόλι στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του, καθώς και ένα όπλο για ελέφαντες, το οποίο προσαρμόστηκε στον πίσω προφυλακτήρα! Γιατί άνθρωποι είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις… 

\"\"

Το κυνήγι σε κόκκινη Rolls-Royce δεν θα ήταν ωστόσο εύκολο, γι\’ αυτό και η αντίκα ήταν αρχικά βαμμένη γκρι. Και η αλλαγή αυτή χρώματος είναι ακριβώς ο λόγος που το αυτοκίνητο αναμένεται να πιάσει λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια, καθώς οι συλλέκτες θέλουν τα παιχνίδια τους στην αυθεντική εκδοχή τους…

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook