Κλιμακώθηκε, σήμερα, περαιτέρω η αντιπαράθεση με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών του ΑΚΕΛ ως ύποπτων για εμπλοκή στο σκάνδαλο αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά, κοντά στη Λάρνακα, μετά τη σύλληψη χθες δύο στελεχών του ΑΚΕΛ και τις καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος για πολιτική σκευωρία.

Οι συλληφθέντες είναι τα μέλη του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Βενιζέλος Ζανέτος, 66 χρόνων και Χρίστος Αλέκου, 57 χρόνων, οι οποίοι προσήχθησαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στη Λάρνακα, για την έκδοση διατάγματος κράτησης προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο επιχειρηματίας Αντώνης Ιωακείμ, 55 ετών, ο οποίος παρουσιάστηκε ως έχων επιρροή στο ΑΚΕΛ προκειμένου να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε νέες δηλώσεις του σήμερα επανέλαβε τον ισχυρισμό για πολιτική σκευωρία σε βάρος των στελεχών του ΑΚΕΛ, με απώτερο στόχο, όπως είπε, να χτυπηθεί το κόμμα. Ανέφερε ότι η σύλληψη τους έγινε στη βάση της κατάθεσης του Νίκου Λίλλη, ο οποίος συνεχώς διαφοροποιούσε τις καταθέσεις του και τις προσάρμοζε αναλόγως. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι είναι δυνατό να του προσφέρθηκαν ανταλλάγματα.

Διερωτήθηκε γιατί ενώ η Νομική Υπηρεσία είχε αποφασίσει αρχικά ότι θα δικαζόταν στο Κακουργιοδικείο, τελικά άλλαξε απόφαση και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα εκδικασθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο. Ο κ. Κυπριανού παραδέχθηκε ότι έχει προκληθεί αναστάτωση στα μέλη του ΑΚΕΛ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα αντιμετωπισθεί και το κόμμα θα βγει πιο ισχυρό.

Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια και είπε ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν τεκμηριωθούν οι κατηγορίες εναντίον των στελεχών του ΑΚΕΛ, αυτοί που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση πρέπει είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριψε τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση ένα οικονομικής φύσεως σκάνδαλο διαφθοράς και ότι οι έρευνες δεν στρέφονται κατά συγκεκριμένης πολιτικής δύναμης, ούτε ότι η σύλληψη οποιουδήποτε ως υπόπτου καταδεικνύει και ενοχή του.

Εξάλλου, ανέφερε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και υποστηρικτές του ΔΗΣΥ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς μπορεί να συνδεθεί με πολιτική σκευωρία μια υπόθεση που αφορά ποινικά αδικήματα.

newpost.gr