Με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και στα πλαίσια των γενικότερων εκδηλώσεων υποδοχής νέων φοιτητών, η μουσική ομάδα «Ένταση live» διοργανώνει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 συναυλία με τη συμμετοχή σχημάτων της μουσικής ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης,.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να λάβει χώρα στον υπαίθριο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Χανίων στα Κουνουπιδιανά.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή για το κοινό (άνευ εισιτηρίου).

Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το Flashnews.gr

\"\"

Λίγα λόγια για τον όμιλο 3Π

Η Πολιτιστική Περιβαλλοντική Παρέμβαση Πολυτεχνείου Κρήτης (Όμιλος 3Π) είναι ένας φοιτητικός, πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε και λειτουργεί από το φθινόπωρο του 1994. Σκοπός του συλλόγου είναι η ενθάρρυνση κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας και η προώθηση δημιουργικών προσπαθειών για τον πολιτισμό και το περιβάλλον που προέρχονται από τον χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης και όχι μόνο, χωρίς όμως να απευθύνονται μόνο σε αυτόν.

Ο Όμιλος 3Π απαρτίζεται από ειδικευμένες ομάδες ή κινήσεις. Η συμμετοχή σε αυτές είναι ελεύθερη για όλα τα μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας. Κάθε ομάδα η κίνηση έχει διαφορετικό αντικείμενο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες φροντίζουν να την υποστηρίζουν στις ενέργειές της. Οι ομάδες του ομίλου, μέσα από την δράση τους, ευελπιστούν να δώσουν μια δημιουργική διέξοδο στα μέλη τους και να αναπτύξουν ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Αποτέλεσμα της δράσης τους είναι η διοργάνωση πλήθους τοπικών αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας δραστηριοτήτων, όπως πολιτιστικά φεστιβάλ, σεμινάρια, εκδρομές, κ.τ.λ. πολλές φορές ακόμη και σε συνεργασία με άλλους φορείς και πανεπιστήμια Οι ομάδες οι οποίες απαρτίζουν τον Όμιλο 3Π είναι οι εξής:

  • Ραδιοφωνική ομάδα « Ένταση 93,5 FM »
  • Μουσική Ομάδα « Ένταση live »
  • Φωτογραφική Ομάδα « Φωτοσκίαση »
  • Κινηματογραφική Ομάδα « Αλλίαση »
  • Περιβαλλοντική Ομάδα « Γείωση »

Κατά τη διάρκεια της 20χρονης λειτουργίας του ομίλου μας, πραγματοποιήθηκαν πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πανελλήνιας εμβέλειας μουσικών συγκροτημάτων (Πυξ Λαξ, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Στέρεο Νόβα, Υπόγεια Ρεύματα, Active Member κ.α.), καθώς και τοπικής εμβέλειας συγκροτήματα, αρκετά από το οποία αναδείχτηκαν μέσω των εκδηλώσεων της μουσικής ομάδας του ομίλου 3Π. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα, προβολές ταινιών σύγχρονων ελλήνων σκηνοθετών από την κινηματογραφική ομάδα, σε συνεργασία και με άλλες πολιτιστικές ομάδες των Χανίων και του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ καθώς και σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας και ραδιοφώνου όπως και εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές.

Πολύ σημαντικές στιγμές αποτελούν η διοργάνωση του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τα τριήμερα Slapstick festival με τη συμμετοχή συγκροτημάτων όπως Closer, On Thorns I Lay, Bokomolech, Noise Conspiracy (Σουϊδικής προέλευσης), Deus X Machina καθώς και τοπικών συγκροτημάτων, και τέλος τα «Entasi Dance Festival», open-air dance festivals.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook