Έξι ημέρες μετά την έκδοση 32 ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και οι εξελίξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά χρονικά είναι καταιγιστικές. 
Από τα 32 ονόματα στη λεγόμενη και λίστα Βουρλιώτη τα έξι αφορούσαν σε πολιτικά πρόσωπα. Τον αρχηγό του κόμματος της Χρυσής Αυγής και πέντε βουλευτές του κόμματος. 
Έπειτα από την ολοκλήρωση της προδικασίας ο γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τους δύο πρώτους να έχουν ήδη περάσει το πρώτο βράδυ τους στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και τον Χρήστο Παππά να τους ακολουθεί πιθανότατα σήμερα. 
Οι άλλοι τρεις βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος δεν κρατήθηκαν ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 
Εκτός από τους έξι βουλευτές τα εντάλματα αφορούσαν και σε 26 περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα το πρωί παραδόθηκε ένας απόστρατος αξιωματικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και χθες αργά το βράδυ παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα η Θέμις Σκορδέλη, η πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, κάτοικος Αγ. Παντελεήμονα η οποία από προηγούμενη δίωξή της κατηγορείται για επίθεση με μαχαίρι εναντίον Αφγανών μεταναστών.
Η συγκεκριμένη δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές έπειτα από αίτημα της ίδιας και αφού προσκόμιζε ιατρικά δικαιολογητικά στο δικαστήριο περί διατάραξης της ψυχικής της υγείας, δικαιολογητικά που υπέγραφε γιατρός που ελέγχεται για πιθανές διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή. 
Στο σπίτι της Θέμιδος Σκορδέλη η οποία δηλώνει άνεργη βρέθηκε βιβλιάριο καταθέσεων ύψους 145.000 ευρώ καθώς και προϊόντα παρεμπορίου όπως τσάντες, cd και dvd. 
Χθες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στον ανακριτή η σύζυγος και η πεθερά τού κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Οι δύο γυναίκες θα απολογηθούν σήμερα. 
Στα προφυλακισμένα περιφερειακά στελέχη ανήκει και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά.
Η ανθυπαστυνόμος φέρεται να είχε δεχθεί τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο ενώ στο σπίτι της από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν ένα μικρό οπλοστάσιο αλλά και μία κάρτα μέλους της Χρυσής Αυγής.
Με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συνελήφθη χθες και ο πρώην διοικητής του τμήματος ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.
Πρόκειται για 52χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ\’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.
Στα σπίτια του στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.
Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους. 
Τα υπόλοιπα μέλη που έχουν συλληφθεί και έχουν ήδη απολογηθεί έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους ενώ αναζητούνται για τη «δραστηριότητα» της οργάνωσης στον Άγιο Παντελεήμονα ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα. 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook