Σε προσωπική επικοινωνία που είχε o Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη αλλά και σε επιστολή του ζητά να προχωρήσει άμεσα το έργο ¨Ηλιακή Ξήρανση της Αφυδατωμένης Λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου¨ ,που θα λύσει πολλά προβλήματα .
Η επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου:
\”Κύριε Υπουργέ,
Σας θέτω ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρακλείου, 4ος πληθυσμιακά Δήμος της χώρας. Κι απευθυνόμαστε σε σας επειδή, ανεξάρτητα από τις επί μέρους εσωτερικές κατανομές αρμοδιοτήτων, έχετε τη συνολική πολιτική ευθύνη του Υπουργείου.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ, θέμα για το οποίο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.), σας έχει καταθέσει πρόταση στο ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο του ΕΡΓΟΥ : ¨Ηλιακή Ξήρανση της Αφυδατωμένης Λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου¨ , από 11/04//2012, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει προώθηση του θέματος.
Να ληφθεί υπόψη ότι ο Δήμος Ηρακλείου δέχεται λύματα και από άλλους Δήμους του Νομού, καθώς και από 2 μεγάλα Νοσοκομεία, το Αεροδρόμιο ¨Νίκος Καζαντζάκης¨ (πρώτο σε πτήσεις ¨τσάρτερς¨ σε ολόκληρη την χώρα), Φυλακές, Στρατόπεδα, Λιμάνι, Μουσεία, κ.τ.λ..
Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε το έργο είναι εξαιρετικά επείγον και απολύτως ώριμο (ενήμερος ο κ. Μαμαλούγκας), παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook