Στον δρόμο προς την Βουλή βρίσκονται τα αιτήματα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χ.Α. και αφορούν τα αδικήματα που εκκρεμούν εις βάρος τους και διώκονται ως αυτόφωρα.

Το θέμα θα τεθεί στη Βουλή με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Β. Μεϊμαράκης έχει ξεκινήσει μαραθώνιο επαφών με όλα τα κόμματα προκειμένου να υπάρξει κοινή θέση και για το θέμα της άρσης της ασυλίας και για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Ας σημειωθεί ότι χθες η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν συζήτησε το θέμα της περικοπής των μισθών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν προφυλακιστεί γιατί στις προπαρασκευαστικές επαφές που έγιναν δεν διαπιστώθηκε ομοφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά από τη Βουλή ενώ φαίνεται να συμφωνεί με την άποψη που έχει διατυπωθεί από κορυφαίους κοινοβουλευτικούς παράγοντες ότι η ασυλία αίρεται αυτόματα όταν υπάρχουν αυτόφορα αδικήματα.

Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουν ότι πρέπει να υπάρχει συνολική εικόνα από την πλευρά της Δικαιοσύνης .

newsbeast.gr