Μπορεί ένας επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας να αποτελέσει την αφορμή για να ενωθούν δύο ομάδες κάτω από ένα κοινό σκοπό και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους «για τον πόνο του άλλου»;

Η ΠΑΕ Εργοτέλης αφιερώνει τον αγώνα απέναντι στον Πλατανιά στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την ανακούφιση του πόνου εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superleague, στο Παγκρήτιο Στάδιο, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 18:15.

Εθελοντές και προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα βρίσκονται στο γήπεδο για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δράση της οργάνωσης.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στα ειδικά κουτιά που θα είναι τοποθετημένα στις θύρες του γηπέδου.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες και των δύο ομάδων θα προβούν στη συμβολική κίνηση να εμφανιστούν με κοινά μπλουζάκια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην ανθρωπιστική δράση υπέρ των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων ανθρώπων απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν πιστεύουν.

«Ο Εργοτέλης διαχρονικά συνδυάζει την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα με την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά. Όπως έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στεκόμαστε αρωγοί σε αξιόλογες προσπάθειες με αποδέκτριες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και να αποτελούμε μέρος της προσπάθειας για να απαλύνουμε «τον πόνο του άλλου». Καλούμε όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την κοινή πρωτοβουλία του Εργοτέλη και τον Γιατρών Χωρίς Σύνορα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν στην Κρήτη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τον Οκτώβριο, με τίτλο «Ηράκλειο: Πόλη Χωρίς Σύνορα».

«Η πόλη του Ηρακλείου αλλά και η Κρήτη γενικότερα αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι σε εκατομμύρια ασθενείς που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγεία», δηλώνει η Μελίνα Σπαθάρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Η φιλοξενία και η ζεστασιά που εισπράττουμε από τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ Εργοτέλης που μας προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούμε σε αυτόν τον σημαντικό τοπικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων της Κρήτης για να δείξουμε πως όταν μιλάμε για ανθρώπινες ανάγκες δεν υπάρχουν σύνορα, εθνικότητες, διακρίσεις και αντιπαλότητες»