Σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής, καλεί όλους τους εμπόρους και γενικότερα τους επαγγελματίες η Γραμματεία Ηρακλείου της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ).
Στην σχετική ανακοίνωση αναλυτικότερα, αναφέρονται τα εξής: 

\”Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου για την συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Μετά την καταγγελία που εξέδωσε η Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων Ηρακλείου για τα τέσσερα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ( Κουμανατάκη, Ηλιάδη, Εφραίμογλου και Δοκιμάκη) , που σε συνάντηση (1/10/2013) με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, εξέθεσαν σαν «πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου» την άποψη τους για άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, παραβιάζοντας κατάφωρα απόφαση τόσο του ΔΣ του Συλλόγου, όσο και της γενικής του συνέλευσης στις 8 Απριλίου, το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση του ΔΣ (2/10/2013). Στην επίμονη κριτική των μελών της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων προς τον πρόεδρο, απάντησε πως τα δημοσιεύματα της (1/10/2013) ήταν ανακριβή και αλλοιωμένα. 
Μπροστά και στις αντιδράσεις των ιδίων των μελών της παράταξης του για παραβίαση απόφασης του ΔΣ του ΕΣΗ, πέρασε στην ”αντεπίθεση” με ύβρεις και απειλές με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν μετά από αυτό και οι 4 εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΗ (που στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ) από την συνεδρίαση του ΔΣ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά του προέδρου. 
 Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η επίσημη θέση του συλλόγου ομόφωνα είναι “ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ”
Αποτέλεσμα όλων αυτών, να επανέλθει η πλειοψηφούσα παράταξη με νέα ανακοίνωση αναφέροντας ότι:
«Πάγια θέση μας είναι ότι δεν συμφωνούμε για το άνοιγμα των καταστημάτων καμία Κυριακή. Όμως λόγω του ότι ο νόμος 4177 προβλέπει το άνοιγμα 7 Κυριακών , αφήνομε σε εσάς (αντιπεριφεριάρχη) να τις ορίσετε όπως εσείς νομίζεται και από εκεί και πέρα δεν δεχόμαστε καμία άλλη Κυριακή (οι επισημάνσεις δικές μας)….»
Ηλίου φαεινότερο του ποιος είναι ο συντάκτης της ανακοίνωσης και τι επιδιώκει, να δώσει δηλαδή ουσιαστικά άλλοθι σε ενδεχόμενη απόφαση του Αντεπεριφερειαρχη για την κατάργηση μερική η ολική της Κυριακάτικης αργίας.. 
Έχουμε επισημάνει και σε άλλη ευκαιρία ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα επηρεάσει χιλιάδες οικογένειες, θα επιταχύνει το κλείσιμο πολλών μαγαζιών και θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους αργά η γρήγορα. 
Αυτό το ξέρουν οι έμποροι της πόλης μας γι αυτό και αντιδρούν στις ορέξεις της κυβέρνησης, μεγαλεμπόρων, μονοπωλίων και των παρατρεχάμενων τους. 
Μπορούμε να καταργήσουμε το νόμο στην πράξη. Όσο τα καταστήματα μας μένουν κλειστά τις Κυριακές τόσο τα πολυκαταστήματα δεν θα τολμήσουν να ανοίξουν.
Καλούμε σε επαγρύπνηση κάθε συνάδελφο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, κάθε ΕΒΕ να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία μαζί με τους εμποροϋπάλληλους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook