Υλικά

• 2 μπεκάτσες
• 120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 20 γρ. αλέυρι
• 150 ml. κόκκινο κρασί
• 300 γρ. ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε τις μπεκάτσες ώς εξής: ξεπουπουλιάζουμε, τσουδίζουμε σε φλόγιστρο μέχρι να «καούν» οι τρίχες, κατόπιν αφαιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά. Γυρίζουμε προσεκτικά το ράμφος και το βάζουμε μέσα στην κοιλιά. Άφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω. 

Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τις μπεκάτσες 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε και αραδιάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα. 

Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν και πουδράρουμε με το αλεύρι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει μια βράση,προσθέτουμε τις ντομάτες και ψήνουμε 5 λεπτά. 

Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ήδη τις μπεκάτσες.

Συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 120 ml. νερό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά περίπου. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. 

* Άν θέλουμε σωτάρουμε και τα συκωτάκια απο το κυνήγι σε ξεχωριστό σκεύος και τα προσθέτουμε κι’αυτά στο φαγητό.