Έφτασε η στιγμή να ταξιδέψετε αεροπορικώς με το 4χρονο παιδί σας και σας έχει πιάσει πανικός; 
Πώς θα περάσουν τρεις, τέσσερις, πέντε ή και παραπάνω ώρες μέσα στο αεροπλάνο; Το μυστικό; 
Εφοδιαστείτε με πολλά πράγματα για να το απασχολείτε συνεχώς. Εάν προετοιμαστείτε καλά, η εμπειρία δεν θα είναι τόσο τρομακτική όσο φαντάζεστε. Απλώς θα καταλήξετε με μια έξτρα τσάντα χεριού… αλλά για τη δική σας ηρεμία και αυτή των συνεπιβατών σας, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο. 
Να κάποιες ιδέες: Να έχετε βιβλία ζωγραφικής με μαρκαδόρους που δεν λερώνουν, που μπορείτε να βρείτε με χαμηλό κόστος σε όλα τα καταστήματα. 
Εναλλακτικά μπορείτε να εκτυπώσετε από το κομπιούτερ όσα και όποια σχέδια θέλετε (www.colorear.net). Φτιάξτε μια ιστορία χρησιμοποιώντας φιγούρες δαχτύλων (μικρές κούκλες που εφαρμόζουν στα δάχτυλα). 
Έχετε μαζί σας αυτοκόλλητα και χρωματιστά χαρτιά για να τα κολλάτε. Εάν στο παιδί σας αρέσουν οι χειροτεχνίες υπάρχουν ένα σωρό δραστηριότητες. Από το να φτιάξετε κοσμήματα με το κοριτσάκι σας, να διακοσμήσετε κουτάλες, να φτιάξετε δεινόσαυρο. Σε πολλά καταστήματα θα βρείτε εκατοντάδες σετ σε μεγάλη γκαμα τιμών για να απασχολήσετε δημιουργικά το παιδί σας. Εναλλακτικά μπείτε στα sites των καταστημάτων, στον κατάλογο παιχνιδιών, πάρτε ιδέες και αυτοσχεδιάστε. 
Γιατί ακόμη και εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε, μπορείτε πάντα να πάρετε για παράδειγμα μια κουτάλα, κόλλα για παιδιά, πολύχρωμα χαρτιά, γκλίτερ και να μεταμορφώσετε την κουτάλα σε πρόσωπο! Aγοράστε παζλ, επιτραπέζια ή παιχνίδια με κάρτες. Μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας χανζαπλαστ με σχέδια για να παίζει και να απασχολεί τα χέρια του. 
Παίξτε το παιχνίδι ποιος είναι στη φωτογραφία. Εάν έχετε μαζί ψηφιακή κάμερα, δείξτε του φωτογραφίες και ζητήστε του να αναγνωρίσει τα πρόσωπα. 
Εάν ταξιδεύετε συχνά, καλό είναι να επενδύσετε σε ένα απλό φορητό DVD (ξεκινούν από 70 ευρώ). Αγοράστε του αγαπημένες ταινίες ή σειρές και απολαύστε μια ήρεμη, ήσυχη πτήση. Μπορείτε να αγοράσετε και ακουστικά με σχέδια έτσι ώστε να μην ενοχλεί και τους συνεπιβάτες. 
Το φαγητό του αεροπλάνου δεν ενδείκνυται όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά πολλές φορές ούτε για τους μεγάλους. Ετοιμάστε σάντουιτς και ναι δώστε του αυτή τη λιχουδιά που συνήθως δεν το αφήνετε να τρώει (ένα γλυφιτζούρι, μια σοκολάτα, ποπ κορν, κ.λπ.) έτσι ώστε να συνδυάσει το αεροπορικό ταξίδι με διασκεδαστική εμπειρία. Πάρτε μαζί σας νήμα δοντιών και δημητριακά με σοκολάτα. Φτιάξτε ένα κολιέ μαζί που μετά μπορείτε να φάτε. 
Εάν έχετε tablet πάρτε το μαζί σας. Κατεβάστε παιχνίδια για την ηλικία τους και καλή διασκέδαση! 
Χρησιμοποιήστε το περιοδικό που συνήθως έχουν τα αεροπλάνα για να βρείτε χρώματα, σχήματα, αντικείμενα. Πείτε του παραμύθια ή αυτοσχέδιες ιστορίες χρησιμοποιώντας το ουράνιο τόξο, τον ουρανό, τα σύννεφα, τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια πάντα αποσπούν την προσοχή του παιδιού. Πολύ περισσότερο αφού πετάει στον ουρανό και μπορείτε να του οπτικοποιήσετε την ιστορία δείχνοντας του έξω από το παράθυρο. 
Κάντε τατουάζ νερού. Πάρτε μαζί σας μικρές φιγούρες ζώων, καρτούν ή ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί σας και φτιάξτε μια ιστορία παίζοντας. Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά η φορητή κονσόλα για video games είναι ένας τρόπος να περάσετε λίγη ώρα ήρεμη διαβάζοντας περιοδικό, βιβλίο ή απλώς να ξεκουραστείτε. 
4moms.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook