Το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με θέμα τη διαμόρφωση του Υγειονομικού χάρτη και τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο. 
Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Κωστής Δερμιτζάκης, εκπρόσωποι φορέων της υγείας, της Διοίκησης, εργαζόμενοι, πολίτες και τοπικοί φορείς. 

\"\"

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε εκπρόσωπος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, απουσία η οποία συνοδεύτηκε από καταγγελίες για αδιαφορία. 

\"\"

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Δημάρχου Ιεράπετρας:

Κατά την ομιλία του ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη μεταβαίνει στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ζητήσει την άμεση ιατρική ενίσχυση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

«Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τόνισε στην ομιλία του ο νέος διοικητής του, δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και να το θεωρούμε ως κάτι μεμονωμένο και αποκομμένο από άλλα θέματα της περιοχής. Δεν θεωρώ, με άλλα λόγια θεμιτό να απομονώνεται το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και να διεξάγεται χωριστός αγώνας γι΄αυτό και άλλος αγώνας για τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν ως κοινωνία. Αντίθετα πιστεύω ότι πρέπει να ενταχθεί σε ένα αναπτυξιακό πλάνο της ευρύτερης περιοχής το οποίο θα δημιουργήσουμε και θα προσδιορίσουμε εμείς οι ίδιοι.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook