Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν εκ των βασικών ομιλητών στην διημερίδα με τίτλο «Διαμόρφωση μιας πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα» που ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο ίδρυμα Ευγενίδη.

«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.Η κρίση των τελευταίων ετών έχει καταστήσει απόλυτα αναγκαία την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου στη χώρα.

Οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν σ’ αυτό το νέο περιβάλλον θα είναι κατ’ ανάγκη επιχειρήσεις με καινοτόμο δράση και υψηλή προστιθέμενη αξία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα οικοσύστημα καινοτομίας, με εξωστρεφής επιχειρήσεις. Χρέος της πολιτείας είναι να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα εμπόδια που περιορίζουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως την γραφειοκρατία. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξεριζωθούν παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις.»

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα μας στον τομέα της καινοτομίας, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για τη μείωση των διοικητικών βαρών στη δημόσια διοίκηση, που δημιουργούν εμπόδια στην εκκίνηση και ομαλή ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών Εργασίας (InstituteforLabourEconomics) και την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (TaskForce).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook