Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Knossos Beach Bungalows & Suites διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του την περίοδο από τις 6 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2013, το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Εικαστικών Τεχνών με τίτλο «Στο Φως της Κρήτης» τιμώντας τη 15η επέτειο μνήμης του Δρ. Σοφοκλή Εμμανουήλ Λογιάδη.

Το μεν «φως» είχε και έχει πάρα πολλές έννοιες και συμβολισμούς σαν πηγή ζωής, πολιτισμού και δημιουργίας, η δε «Κρήτη» με την πανάρχαια ιστορία της και τη μυθολογία της, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανθρώπινη πρόοδο ως κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και αποτελεί πόλο έλξης μείζονος ενδιαφέροντος.

«Φως» και «Κρήτη» ήταν πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του Σοφοκλή Εμμ. Λογιάδη.
Σημαντικοί καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο ύφος, θα δημιουργήσουν στο φιλόξενο περιβάλλον της Κρήτης, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Παράλληλα, ο πολιτισμικός διάλογος που θα αναπτυχθεί μέσα από το συμπόσιο, αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στις σύγχρονες αναζητήσεις που απασχολούν τον καλλιτέχνη.

Οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου Knossos Beach Bungalows & Suites αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη μονάδα κατά τη διάρκεια του συμποσίου (είσοδος ελεύθερη), θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το δικό τους διάλογο με τους καλλιτέχνες οι οποίοι εκείνες τις ημέρες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Ο Τουρισμός, ένα παραπάνω «Στο Φως της Κρήτης», είναι πρώτα από όλα πολιτισμός και δημιουργία.
Αυτό ακριβώς το πνεύμα υπηρετεί και η ιδέα του συμποσίου.

Η ομάδα των καλλιτεχνών αποτελείται από τους:

– Canuto Kallan (Δανία)
– Raquel Monje (Ισπανία)
– Geeta Roopnarine (Τρίνινταντ & Τομπάγκο)
– Γιώργος Ρούσσης (Ελλάδα)
– Μιχάλης Τζαγκαράκης (Κρήτη)
– Michael Ward (Ηνωμένο Βασίλειο)

Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα 6/10 έως και Κυριακή 13/10 από 10:00 έως 13:00 & 18:00 έως 22:00, εκτός Τρίτης και Πέμπτης το απόγευμα, όπου οι καλλιτέχνες θα επισκεφθούν μέρη της Κρήτης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2810-761204, 761000
Γιώργος & Γιάννης Σοφ.-Εμμ. Λογιάδη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook