Εντολή προς το ΣΔΟΕ απέστειλαν σήμερα οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας ώστε να αρχίσει εντατικός έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών της.

Μετά την εντολή για άρση του τραπεζικού απορρήτου, οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα περάσουν από λεπτομερή έλεγχο τα πόθεν έσχες όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής και παράλληλα θα εστιάσουν στον εντοπισμό των χρηματοδοτών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς πίσω από τις «χορηγίες» φαίνεται πως κρύβεται ένα σκοτεινό και πανίσχυρο δίκτυο.

Συγκεκριμένα, τα μαύρα ταμεία της Χρυσής Αυγής αποτελούν το κλειδί για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης αλλά και για την εξουδετέρωση όλου του δικτύου που εξασφάλιζε γενναιόδωρη χρηματοδότηση στην ηγεσία της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διερευνηθεί αν υπήρξαν παράνομα έσοδα από τον κύκλο πωλήσεων από μπλούζες και σουβενίρ της οργάνωσης χωρίς παραστατικά ή με εσφαλμένα στοιχεία, που ίσως έφερε «μαύρα» έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην οργάνωση.

Ακόμη θα διερευνηθεί αν στις διανομές τροφίμων χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ Χρυσής Αυγής και αλλοιωμένα παραστατικά ορισμένων εταιρειών προκειμένου να εισπραχθεί παρανόμως ΦΠΑ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook