Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής, 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσης, αντιποίηση αρχής, λαθρεμπορία και παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 34χρονη ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται σε μια τουλάχιστον περίπτωση εξαπάτησης και βαρύνεται με την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος συλληφθείς τελεί ήδη σε κατάσταση διαθεσιμότητας, από τις 24.12.2012, με απόφαση της Υπηρεσίας του.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του, ο 35χρονος «εμφανιζόταν» σε ανυποψίαστους πολίτες ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή ως αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας και ισχυριζόμενος πως έχει γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ., τους πρότεινε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον για να γίνεται ακόμα πιο πειστικός είχε καταρτίσει και επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ε.Υ.Π.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι με τη μεθοδολογία αυτή έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας τους διάφορα ποσά, που υπερβαίνουν συνολικά τις 176.000 ευρώ. Η δράση του 35χρονου συλληφθέντα καταγράφεται από το έτος 2011, ενώ τουλάχιστον σε μία περίπτωση εμπλέκεται και η 34χρονη.

Πρόσφατα ο 35χρονος με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να εξαπατήσει 30χρονο ιδιώτη, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για να αποκτήσει μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, από τον Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο ιδιώτης αντιλαμβανόμενος στη συνέχεια ότι είχε εξαπατηθεί, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και σε νεότερη επικοινωνία με τον 35χρονο του ζήτησε να μεσολαβήσει, εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού από τον Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο δράστης για την περίπτωση αυτή ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Σε προκαθορισμένο ραντεβού χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού είχε παραλάβει το προσημειωμένο ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του.

Επίσης, σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Δελτία Ταυτότητας Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Ακολούθησαν έρευνες σε δύο οικίες του στη Γλυφάδα και το Περιστέρι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

17 φωτοτυπίες Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, στις οποίες αναγράφονταν προσωπικά στοιχεία των κατόχων, όπως Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο
το έγγραφο στο οποίο δήλωνε ότι έχει διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Τμήμα Εκβιαστών) και το οποίο χρησιμοποιούσε για να πείθει τα θύματά του
245 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD – DVD)
45 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm
μαύρη μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
σουγιάς 15 εκατοστών και
ζεύγος γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας

Επιπλέον, κατά την έρευνα σε γραφείο που διατηρούσε στην Γλυφάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

22 φωτοτυπίες Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, στις οποίες αναγράφονταν προσωπικά στοιχεία των κατόχων, όπως Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο
πλαστογραφημένη εξουσιοδότηση ιδιώτη, η οποία αναφέρεται σε δικαστική απόφαση
16 φερόμενες ως αποδείξεις πληρωμής του Ο.Δ.Δ.Υ., αμφιβόλου γνησιότητας
3 σελίδες από ημερολόγιο, στις οποίες αναγράφονται τύποι αυτοκινήτων, χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα
2 φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται τύποι αυτοκινήτων, χαρακτηριστικά τους και αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.