Καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή και τους βουλευτές της είναι το διαβιβαστικό έγγραφο που απέστειλαν οι ανακριτές στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Π.Ηλιόπουλου, Γ.Γερμενή και Στ.Μπούκουρα.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα γίνει την Πέμπτη και η ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «σκοπός της οργάνωσης ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικος».

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι προκύπτουν «ενδείξεις τελέσεως φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από ποαράνομες δραστηριότητες) εκ της -αρρήκτως συνεδόμενης με την οργάνωση- επιχειρηματικής δράσεως του βουλευτού Ηλία Παναγιώταρου».

Βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων, οι ανακριτές ζητούν την άρση της ασυλίας του Γ.Γερμενή για τον οποίο αναφέρεται ότι είχε κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσυλλέκτων, αλλά και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εις βάρος αλλοδαπών.

Για τον Στ.Μπούκουρα, βάσει μαρτυρικών καταθέσεων, αναφέρεται ότι «διατηρεί και αποθηκεύει οπλισμό, δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών».

Για τον Π.Ηλιόπουλο σημειώνεται ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνον στέλεχος της οργανώσεως, διαδραματίζον σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook